Θεμελιώδη Δόγματα Σιιτών

Αυτό το βιβλίο "Θεμελιώδη Δόγματα Σιιτών" δείχνει ποιοί είναι οι Σιίτες και τα δόγματά τους, τα οποία διαφέρουν εντελώς από το .δόγμα του Ισλάμ.


Θεμελιώδη Δόγματα Σιιτών
[Ελληνικά - Greekيوناني - ]
        
Αμπντ Αλλάχ μπιν Μωχάμμαντ Ασ-Σάλαφι




Μετάφραση :
EUROPEAN ISLAMIC RESEARCH CENTER (EIRC)
& Ρηγάλου Αριστέα
Επιμέλεια :
 Τσεκούρα Βίβιαν & Άχμαντ Αλ-’Αμίρ


 
من عقائد الشيعة

        

عبد الله بن محمد السلفي




ترجمة:
المركز الأوروبي للدراسات الإسلامية
ريجالو أريستيا
مراجعة:
أحمد الأمير
تساكورا فيفيان

 
 Πρόλογος του Σεΐχη Αμπντ Αλ-‘Αζίζ μπιν Αμπντ Αλλάχ μπιν Μπαζ
Γενικού Διευθυντή της Διαχείρισης Θρησκευτικών Ερευνών, και της Έκδοσης Θρησκευτικών Αποφάσεων (Φατάωα), και Επικεφαλής του Συμβουλίου Μεγάλων Λογίων στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας

Ξεκινώ με το Όνομα του Αλλάχ, του Αρ-Ραχμάν (Παντελεήμονα), του Αρ-Ραχείμ (Πολυεύσπλαχνου)
Από τον Αμπντ Αλ-‘Αζίζ μπιν Αμπντ Αλλάχ μπιν Μπαζ, στον σεβαστό αδελφό, είθε ο Αλλάχ να σου χαρίσει επιτυχία,
Ασ-σαλάμου ‘Αλάικουμ ουά Ράχματου Αλλάχ ουά Μπαρακάτο,
Σου γράφω προς απάντηση στο γράμμα σου με ημερομηνία 10/2/1418 Χίτζρι, αναφορικά με το βιβλίο σου για τους Σιίτες. Το διάβασα και διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα ευεργετικό εγχειρίδιο, που είναι κατάλληλο για διανομή στο Βασίλειο και τον Κόλπο. Ζητώ από τον Αλλάχ να ωφελήσει όποιον το διαβάσει και να ευλογήσει τις προσπάθειές σου.
Ουά ασ-σαλάμου ‘Αλάικουμ ουά Ράχματου Αλλάχ ουά Μπαρακάτο.
Γενικού Διευθυντή της Διαχείρισης Θρησκευτικών Ερευνών, και της Έκδοσης Θρησκευτικών Αποφάσεων (Φατάωα), και Επικεφαλής του Συμβουλίου Μεγάλων Λογίων στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.
 
Εισαγωγή
Όλη η δόξα ανήκει στον Αλλάχ και μόνο, και είθε ο Αλλάχ να εξυψώσει τον Αγγελιαφόρο Του, και να καταστήσει αυτόν, την οικογένεια και τους συντρόφους του ασφαλείς από κάθε κακό.
Έγραψα αυτό το βιβλίο για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων:
α. Των αυξημένων προσπαθειών των Σιιτών να εξαπλώσουν την ιδεολογία τους στον Μουσουλμανικό κόσμο,
β. Του κινδύνου στον οποίο υποβάλει το Ισλάμ αυτή η αποκλίνουσα αίρεση,
γ. Της άγνοιας πολλών Μουσουλμάνων για τον κίνδυνο αυτής της αποκλίνουσας αίρεσης,
δ. Του διεφθαρμένου δόγματος των Σιιτών, το οποίο περιλαμβάνει πολυθεϊσμό, δυσφήμηση του Κορανίου και δυσφήμηση των Συντρόφων του Προφήτη, η ευαρέστηση του Αλλάχ επ’ αυτών.
ε. Των ακραίων πεποιθήσεών τους αναφορικά με τους Ιμάμηδές τους.
Υπό το φως αυτών των σημείων, αποφάσισα να συντάξω ένα εγχειρίδιο, ώστε να αποσαφηνίσω τους κινδύνους αυτής της αίρεσης. Το πέτυχα αυτό με μια σύντομη περιληπτική μέθοδο, σαν αυτή του Σεΐχη μας Αμπντ Αλλάχ μπιν Αμπντ Αρ-Ραχμάν αλ-Τζιμπρήν, είθε ο Αλλάχ να τον προστατέψει, στο εγχειρίδιό του «Σχολιασμός του Κειμένου του Λαμ‘άτο αλ-Ι‘τικάντ».
Έχω πάρει αποσπάσματα από γνωστά βιβλία Σιιτών και από τα βιβλία της Αχλ ασ-Σούννα, η οποία διέψευσε τα δόγματα των Σιιτών και διευκρίνισε τις ανακρίβειες της πίστης τους, η οποία βασίζεται στον πολυθεϊσμό, τις ακρότητες, τα ψεύδη, τη συκοφαντία και τη δυσφήμιση.
Προσπάθησα σε αυτό το σύντομο, ταπεινό έργο, να τους καταδικάσω από τα δικά τους βιβλία και τα έργα, όπως είπε και ο Σεΐχης Ιμπραχήμ μπιν Σουλάιμαν αλ-Τζαμπχάν, το έλεος του Αλλάχ επ’ αυτού: «Ω, Σιίτες, θα σας καταδικάσω από τα δικά σας λόγια!»
Τέλος, ζητώ από τον Αλλάχ να ευεργετήσει όσους έχουν λογική, όπως λέει ο Αλλάχ:
إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَذِكْرَىٰ لِمَن كَانَ لَهُ قَلْبٌ أَوْ أَلْقَى السَّمْعَ وَهُوَ شَهِيدٌ 
{Στ’ αλήθεια, σ’ αυτό υπάρχει μια υπενθύμιση για όποιον έχει καρδιά ή για όποιον ακούει με προσοχή ενώ είναι παρών (με την καρδιά και το μυαλό του).} (50:37)
Είμαι ευγνώμων σε όλους όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία αυτού του εγχειριδίου. Ζητώ από τον Αλλάχ να τους ανταμείψει για τη βοήθειά τους.
Ο Αλλάχ γνωρίζει καλύτερα, και είθε ο Αλλάχ να εξυψώσει τον Αγγελιαφόρο Του, και να καταστήσει αυτόν, την οικογένεια και τους συντρόφους του ασφαλείς από κάθε κακό. Αμήν.
Από τον:
Αμπντ Αλλάχ μπιν Μωχάμμαντ Ασ-Σάλαφι

 
Πότε Πρωτοεμφανίστηκε αυτή η αίρεση των Σιιτών (αρ-Ράφιντα – οι Απορριπτικοί);
Οι Απορριπτικοί  εμφανίστηκαν όταν ένας Εβραίος άνδρας (ο Αμπντ Αλλάχ μπιν Σάμπα’) ισχυρίστηκε πως έγινε Μουσουλμάνος• ισχυρίστηκε πως αγαπά την οικογένεια του Αγγελιαφόρου του Αλλάχ  και υιοθέτησε ακραίες πεποιθήσεις αναφορικά με τον Άλι. Ισχυρίστηκε πως ο Άλι ήταν ο νόμιμος κληρονόμος του Χαλιφάτου μετά το θάνατο του Προφήτη Μωχάμμαντ . Εξύψωσε, έπειτα, τη θέση του Άλι ως θεϊκή, όπως αναφέρεται στα βιβλίο των Σιιτών.
Ο Αλ-Κουμί, στο βιβλίο του «Αλ-Μακάλατ ουά αλ-Φίρακ» (Άρθρα και Αιρέσεις) , παραδέχεται ότι ο Αμπντ Αλλάχ μπιν Σάμπα’ υπήρξε και τον θεωρούσε ως τον πρώτο που πίστεψε στην εξουσία του Άλι, και τον θεωρούσε ως τον πρώτο που καταδίκασε τον Άμπου Μπακρ, τον ‘Όμαρ και τον ‘Ουθμάν, και τους υπόλοιπους Συντρόφους, πράγμα που αναφέρεται και από τον αν-Νομπάκτι στο βιβλίο του «Αιρέσεις Σιιτών» , και από τον αλ-Κίσι στο γνωστό βιβλίο του «Ριτζάλ αλ-Κίσι» (Οι Άνδρες του αλ-Κίσι) .
Ο Μωχάμμαντ Άλι αλ-Μου‘άλιμ, ένας σύγχρονος Σιίτης, επιβεβαίωσε, επίσης, την ύπαρξη του Αμπντ Αλλάχ μπιν Σάμπα’, στο βιβλίο του «Αμπντ Αλλάχ μπιν Σάμπα’, η Άγνωστη Πραγματικότητα.»
Όπως έχει λεχθεί, «Η αναγνώριση είναι η καλύτερη απόδειξη». Τα ονόματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως ανήκουν στους Μεγάλους Σιίτες λογίους.
Ο Αλ-Μπαγδάντι είπε: «Οι Ασ-Σαμπ’έιγια, είναι αυτοί οι υποστηρικτές του Αμπντ Αλλάχ μπιν Σάμπα’, ο οποίος υιοθέτησε ακραίες πεποιθήσεις αναφορικά με τον Άλι. Ισχυριζόταν ότι ήταν Προφήτης και το απέδιδε ακόμη και θειότητα, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για τον Αλλάχ!»
Ο Αλ-Μπαγδάντι είπε επίσης: «Ο Ιμπν ασ-Σαοντά’, δηλ. ο Αμπντ Αλλάχ μπιν Σάμπα’, ήταν Εβραίος από τη Χίρα, ο οποίος ισχυριζόταν πως είναι Μουσουλμάνος. Ήθελε να γίνει πανίσχυρος στην περιοχή Κούφα, κι έτσι είπε στους ανθρώπους ότι βρήκε στην Τορά ότι κάθε Προφήτης θα είχε έναν αντικαταστάτη στην εξουσία, και ο αντικαταστάτης του Προφήτη Μωχάμμαντ  ήταν ο Άλι.»
Ο Ασ-Σαχριστάνι ανέφερε ότι ο πρώτος που αποκάλεσε τον Άλι ως τον μοναδικό Ιμάμη ήταν ο Ιμπν Σάμπα’ (δηλ. ο μοναδικός που πρέπει να λάβει την εξουσία της ηγεσίας του Μουσουλμανικού έθνους μετά το θάνατο του Προφήτη ). Ανέφερε, επίσης, ότι οι Σαμπ’έιγια αποτέλεσαν την πρώτη αίρεση που έφεραν την πίστη αλ-Γάιμπα (έλλειψη Ιμάμη) και αρ-Ράτζ‘α (η επιστροφή του Ιμάμη) (δηλ. ισχυρίζονται ότι ο Άλι μπιν Άμπι Τάλιμπ δεν πέθαινε αλλά εξαφανίστηκε, και θα επιστρέψει για να κυριαρχήσει στη γη. Αυτή την πίστη την πήραν από τους Ματζούς – Πέρσους). Αυτή υιοθετήθηκε αργότερα από τις διάφορες αιρέσεις Σιιτών. Οι ιδέες του Άλι ως μοναδικό Ιμάμη και της νόμιμης εξουσίας του στο Χαλιφάτο, αποτελούν ισχυρισμούς του Ιμπν Σάμπα’.»
Με αυτόν τον τρόπο, η πίστη και η αρχή της αντιβασιλείας, των εξουσιαστικών πηγών, της έλλειψης Ιμάμη και της απόδοσης θειότητας σε αυτούς τους Ιμάμηδες, δημιουργήθηκε από τον Αμπντ Αλλάχ Σάμπα’ τον Εβραίο.
 
Γιατί οι Σιίτες αποκαλούνται Ράφιντα «Απορριπτικοί»;
Τον λόγο για το όνομα αυτό ανέφερε ο Σιίτης Λόγιος Αλ-Ματζλίσι στο βιβλίο του «Μπιχάρ αλ-Ανουάρ.» Είπε: Κεφάλαιο «Οι Αρετές των Απορριπτικών και η Τιμή αυτού του Ονόματος» Ανέφερε μία αφήγηση του Σουλαϊμάν αλ-Ά‘μας: «Εισήλθα στον Άμπου Αμπντ Αλλάχ Τζά‘φαρ μπιν Μωχάμμαντ, και είπα: ‘Οι άνθρωποι μας αποκαλούν Ραουάφιντ (δηλ. Απορριπτικούς), ποιοι είναι οι Ραουάφιντ; Εκείνος είπε: «Μα τον Αλλάχ, δεν σας έδωσαν εκείνοι αυτό το όνομα• αυτό είναι ένα όνομα που δόθηκε σε σας από τον Αλλάχ στην Τορά και το Ευαγγέλιο (Ιν-τζίλ - Το Ευαγγέλιο του Ιησού), και αναφέρθηκε από τον Προφήτη Μωυσή και τον Ιησού.»
Λέγεται, επίσης, ότι αποκαλούνται «Απορριπτικοί» γιατί προσέγγισαν τον Ζάιντ μπιν Άλι αλ-Χουσαΐν, και είπαν: «Απαρνήσου τον Άμπου Μπακρ και τον Όμαρ, ώστε να σε ακολουθήσουμε.» Εκείνος είπε: «Είναι οι Σύντροφοι του παππού μου, και στην αλήθεια τους δέχομαι ως νόμιμους χαλίφες των Μουσουλμάνων μετά το θάνατο του Προφήτη .» Εκείνοι είπαν: «Τότε θα απαρνηθούμε εσένα.» Αποκαλούνται έκτοτε Ράφιντα (δηλ. Απορριπτικοί), και όσοι τον ακολούθησαν ονομάστηκαν Ζαϊντίγια.
Λέγεται, επίσης, ότι αποκαλούνταν έτσι  εξαιτίας της απάρνησης των Χαλιφάτων του Άμπου Μπακρ και του Όμαρ
 
Πόσες αιρέσεις Σιιτών υπάρχουν;
Στην Εγκυκλοπαίδεια Ντά’ιρατου αλ-Μα‘άριφ αναφέρεται: «Πολλές αιρέσεις Σιιτών εμφανίστηκαν, ο αριθμός ξεπερνά κατά πολύ τις 73 γνωστές αιρέσεις που απομακρύνθηκαν από το Ισλάμ.»
Ο Ράφιντι (δηλ. ο Σιίτης) Μιρ Μπάκιρ αντ-Νταμάντ, πήγε μακριά στα λόγια του και διαστρέβλωσε την έννοια ενός Χαντίθ  του Προφήτη Μωχάμμαντ  και είπε, «και οι 73 αιρέσεις που αναφέρονται στο Χαντίθ σχετίζονται με τις αιρέσεις Σιιτών, και η πιο επιτυχημένη είναι η αίρεση των Ιμαμάτων.».
Ο Αλ-Μακρίζι ανέφερε ότι οι αιρέσεις Σιιτών ξεπερνούν κατά πολύ τις 300.
Ο Ασ-Σαραστάνι είπε: «Οι Απορριπτικοί μπορούν να διακριθούν σε πέντε ομάδες: αλ-Καϊσανίγια, αζ-Ζαϊντίγια, αλ-Ιμαμίγια, αλ-Γκαλίγια, και αλ-Ισμαϊλίγια.»
Ο Αλ-Μπαγδάντι είπε: «Οι Απορριπτικοί μετά τον Άλι διαιρέθηκαν σε τέσσερις ομάδες: Ζαϊντίγια, Ιμαμίγια, Καϊσανίγια και Γκουλάτ.»
Πρέπει  να σημειωθεί ότι η μόνη ομάδα ανάμεσα στους Ζαϊντίγια που θεωρούνται Ραουάφιντ, είναι η αίρεση των αλ-Τζαρουντίγια.
 
H Πίστη του Αλ-Μπαντά’, στο οποίο πιστεύουν οι Ράφιντα
Αλ-Μπαντά’ σημαίνει να εμφανίζεται κάτι, ενώ ήταν κρυμμένο. Αναφέρεται, επίσης, στη γέννηση μιας νέας άποψης. Και οι δύο αυτές σημασίες δηλώνουν ότι η άγνοια προηγείται της γνώσης, και είναι αδύνατες για τον Αλλάχ, αλλά οι Ράφιντα το καταλογίζουν αυτό στον Αλλάχ, τον Ύψιστο.
Ο Αρ-Ραγιάν μπιν Ασ-Σαλτ είπε: «Άκουσα τον αρ-Ρίντα να λέει: ‘Ο Αλλάχ δεν έστειλε κανέναν Προφήτη, παρά μόνο για να απαγορέψει το αλκοόλ και να επιβεβαιώσει την πίστη του αλ-Μπαντά’ για τον Αλλάχ.’»
Ο Άμπου Αμπντ Αλλάχ είπε: «Ο Αλλάχ δεν λατρευόταν με τίποτα καλύτερα από την πίστη στο ότι επηρεάζεται από το αλ-Μπαντά’.».  Απέχει πολύ ο Αλλάχ από αυτήν την ατέλεια!
Αγαπητέ αδελφέ, κοίταξε πως εκείνοι αποδίδουν άγνοια στον Αλλάχ. Ο Αλλάχ λέει:
قُل لَّا يَعْلَمُ مَن فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ الْغَيْبَ إِلَّا اللَّهُ
{Πες: «Δεν υπάρχει κανείς στους ουρανούς και στη Γη που γνωρίζει τα Γαΐμπ (Αόρατα), εκτός από τον Αλλάχ.»} (27:65)
Παράλληλα, ισχυρίζονται ότι οι Ιμάμηδές τους γνωρίζουν τα πάντα και τίποτα δεν μένει κρυφό για εκείνους!
Αυτό είναι το Μήνυμα του Ισλάμ, το οποίο ο Προφήτης μας Μωχάμμαντ διατάχθηκε να διαβιβάσει;
 
Ποια είναι  Πίστη των Ραουάφιντ αναφορικά με τις Ιδιότητες του Αλλάχ
Οι Ράφιντα ήταν η πρώτη αποκλίνουσα αίρεση που πίστευε στο δόγμα του ατ-Τατζσίμ, την απόδοση, δηλαδή, ανθρώπινων ιδιοτήτων αναφορικά με τη μορφή στον Αλλάχ.
Ο Σεΐχης αλ-Ισλάμ μπιν Ταϊμίγια ανέφερε ότι αυτοί που εισήγαγαν αυτήν την πίστη στους Ραουάφιντ ήταν ο Χισάμ μπιν Αλ-Χάκαμ , ο Χισάμ μπιν Σάλιμ αλ-Τζαουαλίκι, ο Γιούνους μπιν Αμπντ Αρ-Ραχμάν αλ-Κουμί και ο Άμπου Τζά‘φαρ αλ-Άχουαλ.  Αυτοί οι Σεΐχηδες ανήκουν στους Μεγάλους λογίους της αίρεσης των 12 Ιμάμηδων. Μετά αυτοί έγιναν Τζαχμίγια αναφορικά με τις ιδιότητες του Αλλάχ, η οποία είναι μια αίρεση που απορρίπτει τα Ονόματα και τις Ιδιότητες του Αλλάχ, που ο Ίδιος ο Αλλάχ τα ανέφερε στο Κοράνιο. Ισχυρίζονται ότι ο Αλλάχ ανέφερε αυτά τα Ονόματα και τις Ιδιότητες, αλλά όχι με την πραγματική τους έννοια, αλλά μόνο αλληγορικά, και ότι για να εφαρμοστούν αυτές οι Ιδιότητες με την πραγματική τους έννοια, απαιτείται να υπάρχει σώμα σε κάποια μορφή. Οι αφηγήσεις τους απέδωσαν και αρνητικές ιδιότητες στον Αλλάχ.
Ο Ιμπν Μπαμπουέχ αφηγήθηκε περισσότερες από εβδομήντα αφηγήσεις που αναφέρουν ότι ο Αλλάχ δεν περιγράφεται με κάποιο χρόνο, κάποιο μέρος, με το πώς, με κάποια κίνηση, ούτε με οποιαδήποτε από τις ιδιότητες των σωμάτων.  Και έτσι οι λόγιοί τους, συνέχισαν σε αυτό το αποκλίνον μονοπάτι της απόρριψης των Ιδιοτήτων του Αλλάχ που αναφέρονται στο Κοράνιο και τη Σούννα.
Αρνήθηκαν, επίσης, το ότι ο Αλλάχ κατεβαίνει στον Χαμηλότερο Ουρανό κάθε νύχτα, και έτσι η πίστη τους αντιβαίνει στα λόγια του Προφήτη Μωχάμμαντ () που είπε: «Ο Κύριος μας, ο Ύψηστος, κατεβαίνει κάθε νύχτα στο χαμηλότερο Ουρανό κατά το τελευταίο ένα τρίτο της νύχτας, και λέει: ‘Ποιος (από τους δούλους Μου) κάνει (τώρα) επικλήσεις προς Εμένα, για να του ανταποκριθώ, ποιος (από τους δούλους Μου) Μου ζητά, για να του δώσω, ποιος (από τους δούλους Μου) Μου ζητά συγχώρεση, για να τον συγχωρήσω;» (Αλ-Μπουχάρι)
يَنْزِلُ ربُّنا تباركَ وتعالى كلَّ ليلةٍ إلى السماءِ الدنيا، حينَ يَبْقَى ثُلُثُ الليلِ الآخرِ، يقولُ: من يَدعوني فأَستجيبُ لهُ، من يَسْأَلُنِي فأُعْطِيهِ، من يَستغفرني فأَغْفِرُ لهُ .(البخاري)
Ισχυρίζονται ότι το Κοράνιο είναι δημιoύργημα του Αλλάχ , και απορρίπτουν την πίστη ότι ο Μουσουλμάνος θα δει τον Αλλάχ στη Μέλλουσα Ζωή, όπως αναφέρεται στο Μπιχάρ αλ-Ανουάρ. Αναφέρεται εκεί ότι ο Άμπου ‘Αμπντ Αλλάχ Τζά‘φαρ Ασ-Σάντικ ρωτήθηκε σχετικά με τον Αλλάχ, «Θα δούμε τον Αλλάχ την Ημέρα της Ανάστασης;». Εκείνος είπε: «Σουμπχάνα Αλλάχ (Ανώτερος είναι ο Αλλάχ από κάθε ατέλεια)! Τα μάτια μπορούν μόνο να δουν πράγματα με χρώμα και σχήμα, και ο Αλλάχ είναι ο Δημιουργός του χρώματος και του σχήματος!»
Ανέφεραν πως αν κανείς αποδώσει στον Αλλάχ μερικές ιδιότητες, όπως το γεγονός ότι οι πιστοί θα Τον δουν την Ημέρα της Ανάστασης, αυτός ο άνθρωπος θα είναι αποστάτης, όπως αναφέρεται από τον Σεΐχη Τζάφαρ Αν-Νάτζαφι .
ΩΣΤΟΣΟ, πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι οι πιστοί θα δουν τον Αλλάχ την Ημέρα της Ανάστασης, γιατί, Αυτός, ο Ύψιστος, λέει:
وُجُوهٌ يَوْمَئِذٍ نَّاضِرَةٌ (22) إِلَىٰ رَبِّهَا نَاظِرَةٌ (23)
 Κάποια πρόσωπα εκείνη την Ημέρα θα είναι λαμπερά και φωτεινά. (22) Ατενίζοντας τον Κύριό τους. (23) (75:22-23)
Επιπλέον, στη Σούννα υπάρχει το Χαντίθ του Τζαρίρ μπιν ‘Αμπντ Αλλάχ Αλ-Μπούτζαλι. Είπε: «Καθόμασταν με τον Προφήτη (), και κοίταξε το φεγγάρι την 14η νύχτα, και είπε: ‘Θα δείτε τον Κύριό σας όπως βλέπετε αυτό το φεγγάρι, φανερά, χωρίς να εμποδίζει ο ένας τον άλλον (από το να δει, ούτε θα στερεί ο ένας από τον άλλον το να δει καλά, δηλ. ο καθένας θα δει τον Αλλάχ με ηρεμία).’»
كنَّا جلوسًا ليلةً معَ النبيِّ صلَّى اللهُ عليهِ وسلَّمَ ، فنظَرَ إلى القمرِ ليلةَ أربعَ عشْرَةَ ، فقالَ : ( إنَّكُم سَتَروْنَ ربَّكم كمَا تَرَوْنَ هذَا ، لا تُضَامُونَ في رؤْيَتِهِ ) (البخاري)
Υπάρχουν πολλά ακόμη Χαντίθ και εδάφια του Κορανίου που αναφέρουν το ίδιο, μα είναι αδύνατο να τα αναφέρουμε όλα εδώ.
 
Ποια είναι η Πίστη των Ραουάφιντ, αναφορικά με το Κοράνιο που έχουμε σήμερα, το οποίο ο Αλλάχ υποσχέθηκε να το διαφυλάξει από οποιαδήποτε αλλοίωση ή διαστρέβλωση;
Οι Ράφιντα -που αποκαλούνται σήμερα ως Σιίτες-, αναφέρουν ότι το Κοράνιο που έχουμε στην κατοχή μας δεν είναι το Κοράνιο που αποκαλύφθηκε στον Προφήτη Μωχάμμαντ . Ισχυρίζονται ότι έχει υποστεί αλλαγές, και ότι έχουν αφαιρεθεί κάποια εδάφια, στη θέση των οποίων προστέθηκαν άλλα.
Η πλειοψηφία των ηγετών Σιιτών πιστεύουν ότι το Κοράνιο έχει υποστεί αλλαγές όπως αναφέρεται από τον αν-Νούρι ατ-Τάμπρασι στο βιβλίο του ‘Φάσλο αλ-Χιτάμπ φι ταχρίφ κιτάμπ Ράμπι αλ-αρμπάμπ’.
Ο Μωχάμμαντ μπιν Γιακούμπ αλ-Κουλάινι είπε στο βιβλίο του ‘Ουσούλ αλ-Κάφι’ στο κεφάλαιο: ‘Κανείς δεν ήταν ικανός να συγκεντρώσει το Κοράνιο, παρά μόνο οι Ιμάμηδες’: ‘Ο Τζάμπιρ είπε ότι ο Άμπου Τζάφαρ είπε: «Όποιος ισχυρίζεται ότι έχει συγκεντρώσει το Κοράνιο όπως αποκαλύφθηκε από τον Αλλάχ, είναι ψεύτης. Κανείς δεν ήταν ικανός να το συγκεντρώσει και να το απομνημονεύσει όπως αποκαλύφθηκε από τον Αλλάχ, παρά μόνο ο Άλι μπιν Αμπί Τάλιμπ και οι Ιμάμηδες που τον διαδέχθηκαν.»
Ο Τζαμπίρ ανέφερε, επίσης, πως ο Άμπου Τζαφάρ είπε: «Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει συγκεντρώσει ολόκληρο το Κοράνιο, παρά μόνο οι Ιμάμηδες.».
Ο Χισάμ μπιν Σάλιμ ανέφερε ότι ο Άμπου Αμπντ Αλλάχ είπε: «Πράγματι, το Κοράνιο που έφερε ο Τζιμπρήλ στο Μωχάμμαντ  είχε 17000 εδάφια.».
Αυτό σημαίνει ότι το Κοράνιο που ισχυρίζονται οι Ράφιντα ότι έχουν, είναι κατά τρεις φορές μεγαλύτερο από το Κοράνιο που έχουμε σήμερα! Αναζητούμε στον Αλλάχ καταφύγιο από εκείνους!
Ο Άχμαντ ατ-Τάμπρασι είπε στο βιβλίο του: «αλ-Ιχτιτζάζ» ότι ο Όμαρ  είπε στον Ζάιντ μπιν Θάμπιτ : «Στ’ αλήθεια, ο Άλι έφερε το Κοράνιο το οποίο αναφέρει τις ντροπιαστικές πράξεις των Μουχατζιρείν (οι Μουσουλμάνοι που μετανάστευσαν στη Μεντίνα εξαιτίας των διωγμών από τους άπιστους στη Μέκκα) και των Ανσάρ (οι Μουσουλμάνοι οι κάτοικοι της Μεντίνα που βοήθησαν και προστάτεψαν τους Μετανάστες της Μέκκας). Για αυτό θα πρέπει να γράψουμε το Κοράνιο και να αφαιρέσουμε όλα τα εδάφια που αναφέρουν τις ντροπιαστικές πράξεις των Μουχατζιρείν και των Ανσάρ.». Ο Ζάιντ το ενέκρινε αυτό, κι έπειτα είπε: «Μα όταν τελειώσω με το να συγκεντρώνω το Κοράνιο, όπως μου είπες να κάνω, και έπειτα ο Άλι δείξει ολόκληρο το Κοράνιο που έχει, τότε δε θα καταστήσει αυτό τη δουλειά μου μάταιη;». Ο Όμαρ είπε: «Τι να κάνουμε λοιπόν;». Ο Ζάιντ είπε: «Γνωρίζεις καλύτερα τι θα πρέπει να κάνουμε!». Έπειτα, ο Όμαρ είπε: «Δεν υπάρχει λύση, παρά να τον σκοτώσουμε.». Τότε σχεδίασε μια πλεκτάνη για να τον σκοτώσει μέσω του Χάλιντ μπιν αλ-Ουαλίντ, μα εκείνος δεν κατάφερε να τη διεξάγει.».
Επίσης ο ατ-Τάμπρασι ανέφερε στο ίδιο βιβλίο ότι όταν ο Όμαρ έγινε Χαλίφης, ζήτησε από τον Άλι να του δώσει το Κοράνιο, ώστε να το αλλάξουν μεταξύ τους. Ο Όμαρ είπε: «Ω, Άμπου αλ-Χάσαν, γιατί δεν παρουσιάζεις το Κοράνιο, το οποίο παρουσίασες στον Άμπου Μπακρ, ώστε να το εγκρίνουμε μαζί;». Εκείνος είπε: «Αδύνατο, μην προσπαθήσεις καν! Το έφερα μόνο στον Άμπου Μπακρ, ώστε να φανούν οι αποδείξεις εναντίον του και για να μην πείτε την Ημέρα της Ανάστασης: ‘Εμείς αυτό το αγνοούσαμε.’ ή ‘Δεν το έφερες.’ Αυτό το Κοράνιο μπορεί μόνο να αγγιχτεί από τους αγνούς και από τους αντιπροσώπους του Προφήτη  που είναι από τους απογόνους μου.» Ο Όμαρ είπε: «Θα υπάρξει στιγμή κατά την οποία θα γίνει φανερό;». Ο Άλι είπε: «Ναι, όταν έλθει από τους απογόνους μου ο Μάχντι, θα το κάνει φανερό και θα καλέσει τους ανθρώπους να το ακολουθήσουν.».
Και όσο και να προσπαθήσουν οι Σιίτες να δηλώσουν την αθωότητά τους από το βιβλίο του ατ-Τάμπρασι για να φαίνονται αθώοι από τους ισχυρισμούς του, εφαρμόζοντας το δόγμα τους «ΑΤ-ΤΑΚΙΑ» (που σημαίνει να ψεύδονται για να κρύψουν κάτι), το βιβλίο αυτό περιέχει και μεταφέρει πολλές παραγράφους από τα βιβλία των ηγέτων τους, που οι Σιιτες σέβονται. Παράγραφοι τέτοιοι που δείχνουν φανερά το πιστεύω τους ότι το Κοράνιο έχει διαστρεβλωθεί.
Επίσης οι Σιίτες ισχυρίζονται ότι υπάρχουν δύο εκδοχές του Κορανίου: η πρώτη είναι φανερή και η δεύτερη είναι μυστική, κρυμμένη και περιέχει το κεφάλαιο αλ-Ουιλάγια (η ηγεσία). Επίσης οι Σιίτες ισχυρίζονται ότι πολλά εδάφια αφαιρέθηκαν από το Κοράνιο, όπως αναφέρεται από τον Αν-Νούρι ατ-Τάμπρασι στο βιβλίο του: «Φασλ αλ-Χιτάμπ φι ταχρίφ κιτάμπ Ράμπι αλ-αρμπάμπ» ότι αφαιρέθηκε από το εδάφιο «και δεν ανυψώσαμε την υπόληψή σου;» στη Σούρα Ασ-Σαρχ 94, η φράση (μέσω του Άλι, του γαμπρού σου). Οι Σιίτες δε ντρέπονται να το πουν αυτό ανοιχτά, παρ’ όλο που γνωρίζουν καλά ότι το Εδάφιο αυτό αποκαλύφθηκε στη Μέκκα, και ο Άλι εκείνον τον καιρό δεν είχε παντρευτεί ακόμη τη κόρη του Προφήτη .

 
Ποια είναι η Πίστη των Ράφιντα αναφορικά με τους Συντρόφους του Προφήτη;
Η πίστη των Ράφιντα βασίζεται στο να βρίζουν και να καταλογίζουν απιστία στους Συντρόφους (η ευαρέστηση του Αλλάχ σε όλους τους). Ο Αλ-Κουλάινι είπε στο βιβλίο του «Φόρου αλ-Κάφι» ότι ο Τζάφαρ είπε: «Οι άνθρωποι αποστάτησαν μετά το θάνατο του Προφήτη , εκτός από τρεις.». Ρωτήθηκε, «Ποιοι είναι οι τρεις;». Είπε: «Ο Αλ-Μικντάντ μπιν Αλ-Άσουαντ, ο Άμπου Δαρρ αλ-Γιφάρι και ο Σαλμάν αλ-Φάρσι. »
Ο Αλ-Ματζλίσι είπε στο «Μπιχάρ αλ-Ανουάρ» ότι ένας απελευθερωμένος δούλος του Άλι μπιν Αλ-Χουσάιν είπε: «Ήμουν με τον Άλι ενώ ήταν ελεύθερος και του είπα: «Πράγματι, έχω δικαίωμα να ξέρω για τον Άμπου Μπακρ και τον Όμαρ.». Είπε: «Είναι άπιστοι, και όποιος τους αγαπά είναι, επίσης, άπιστος.».
Ο Άμπου Χάμζα αθ-Θουμάλι ρώτησε τον Άλι μπιν Αλ-Χουσάιν σχετικά με τον Άμπου Μπακρ και τον Όμαρ, και είπε: «Είναι άπιστοι, και όποιος στέκεται μαζί τους είναι, επίσης, άπιστος.»  
Στο Ταφσίρ του αλ-Κουμμί, στην εξήγηση του εδαφίου 90 της Σούρας αν-Ναχλ:
إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي الْقُرْبَىٰ وَيَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنكَرِ وَالْبَغْيِ ۚ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ
{Ο Αλλάχ διατάζει το Αλ-‘Αντλ (δηλ. τη δικαιοσύνη), και το Αλ-Ιχσάν (δηλ. την εκτέλεση των καθηκόντων προς τον Αλλάχ με τον καλύτερο τρόπο) και το Ιτά’ι δη Ελ-Κόρμπα (το να δίνεις στους συγγενείς σου τα δικαιώματά τους, με το να τους συμπεριφέρεστε κάλλιστα και με το να διατηρείς στενούς δεσμούς μαζί τους) και απαγορεύει το Αλ-Φαχσά’ (κάθε αισχρή πράξη) και το Αλ-Μούνκαρ (οτιδήποτε απαγορεύεται κατά τον Ισλαμικό Νόμο) και το Αλ-Μπάγη (κάθε είδους καταπίεση και άδικου). Σας νουθετεί ώστε να το λάβετε σοβαρά υπόψη.} (16:90)
Είπε: «Η Αλ-Φαχσά’ (κάθε αισχρή πράξη) εννοεί τον Άμπου Μπακρ, το Αλ-Μούνκαρ (οτιδήποτε απαγορεύεται κατά τον Ισλαμικό Νόμο) εννοεί τον Όμαρ και το Αλ-Μπάγη (κάθε είδους καταπίεση και άδικου) εννοεί τον ‘Ουθμάν.»
Ο Α-Ματζλίσι στο «Μπιχάρ αλ-Ανγουάρ» είπε: «Οι αναφορές που υποδεικνύουν την αποστασία του Άμπου Μπακρ και του Όμαρ, και την ανταμοιβή που λαμβάνει κανείς όταν τους καταριέται και δηλώνει την αθωότητά του από αυτούς, είναι τεράστιες σε αριθμό και δεν μπορούν όλες να αναφερθούν σε αυτόν τον τόμο ή σε πολλούς τόμους. Όσα αναφέραμε είναι αρκετά για εκείνον τον οποίο ο Αλλάχ θέλει να καθοδηγήσει.»
Ο Αλ-Ματζλίσι ανέφερε στο Μπιχάρ αλ-Ανγουάρ πολλές αφηγήσεις ότι ο Άμπου Μπακρ, ο Όμαρ, ο Οθμάν και ο Μου‘αουίγια, η ευαρέστηση του Αλλάχ επ’ αυτών, βρίσκονται σε φέρετρα Πυρός, αναζητούμε καταφύγιο στον Αλλάχ μακρυά από τέτοιους ισχυρισμούς!
Στο βιβλίο του «Ιχκάκ αλ-Χακ», ο αλ-Μάρ‘ισι είπε: «Ω, Αλλάχ δόξασε τον Προφήτη Μωχάμμαντ και την οικογένεια του Μωχάμμαντ και να καταραστείς τα δύο είδωλα των Κουράις και τις δύο Τζιμπτ (προκαταλήψεις) τους, και τα Ταγκούτ (ψευδή αντικείμενα λατρείας) τους και τις δύο κόρες τους.». Δηλαδή τον Άμπου Μπακρ και τον Όμαρ και τις κόρες του Αΐσα και Χάφσα, η ευαρέστηση του Αλλάχ επ’ αυτών.
Ο Αλ-Ματζλίσι στην πραγματεία του, γνωστή ως Αλ-‘Ακά’ιντ (Τα Δόγματα) είπε: «Αυτό που είναι κατά αναγκαιότητα γνωστό στην πίστη των Ιμάμηδων, είναι η νομιμότητα του γάμου Αλ-Μούτ‘α (προσωρινού γάμου), του Χατζ Ταμάτου‘ και της δήλωση της αθωότητας κάποιου από τον Άμπου Μπακρ, τον Όμαρ και τον ‘Ουθμάν και τον Μου‘αουίγια, τον Γιαζίντ μπιν Μου‘αουίγια και όλων αυτών που πολέμησαν εναντίον του Άλι, (η ευαρέστηση του Αλλάχ επ’ αυτού).»
Την Ημέρα του ‘Ασουρά’, οι Σιίτες φέρνουν έναν σκύλο για να παρελαύνει και τον αποκαλούν Όμαρ, και στη συνέχεια τον χτυπούν ανελέητα με ξύλα και πέτρες, μέχρι θανάτου. Έπειτα φέρνουν για να παρελαύνει μια κατσίκα και την αποκαλούν Αΐσα, και της ξεριζώνουν τις τρίχες και την χτυπούν με παπούτσια μέχρι θανάτου.».
Γιορτάζουν, επίσης, την ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Όμαρ αλ-Φαρούκ . Για να τιμήσουν τον δολοφόνο του, τον Άμπου Λο’λο’α αλ-Ματζούσι, τον αποκαλούν: «Μπάμπα Σουτζά‘ αντ-Ντιν.». Η ευαρέστηση του Αλλάχ σε όλους τους Συντρόφους, και τις συζύγους του Προφήτη .
Αγαπητέ/-η αδελφέ/-ή στο Ισλάμ, κοίταξε πώς η Αρ-Ράφιντα απεχθάνεται την καλύτερη δημιουργία μετά τους Προφήτες και τους Αγγελιαφόρους (δηλ. τους Συντρόφους). Ο Αλλάχ και ο Αγγελιαφόρος Του τους έχουν δοξάσει, και η Ούμμα (Μουσουλμανικό έθνος) έμαθε ομόφωνα την αξιοπιστία, την αρετή και το όφελος, καθώς και το Τζιχάντ τους στο δρόμο του Αλλάχ.
 
Κοινά Χαρακτηριστικά ανάμεσα στους Εβραίους και τους Ράφιντα
Ο Σεΐχης αλ-Ισλάμ Ιμπν Ταϊμίγια, το έλεος του Αλλάχ σ’ αυτόν, είπε: «Η απόδειξη αυτού είναι ότι το δόγμα των Ράφιντα είναι παρόμοιο με αυτό των Εβραίων. Οι Εβραίοι είπαν πως η βασιλεία μπορεί να ανήκει μόνο στην οικογένεια του Νταούντ (Δαβίδ) και οι Ράφιντα είπαν πως η ηγεσία μπορεί να είναι μόνο στους απογόνους του Άλι .»
Οι Εβραίοι είπαν: «Δεν μπορεί να υπάρξει κανένα Τζιχάντ στο δρόμο του Αλλάχ, μέχρι να εμφανιστεί ο Ψευτό-Χριστός (Αντί-Χριστός) και να δοθεί η εντολή της μάχης. Οι Ράφιντα είπαν: «Δεν υπάρχει κανένα Τζιχάντ στο δρόμο του Αλλάχ, μέχρι να εμφανιστεί ο Μαχντί και κάποιος από τους ουρανούς να καλέσει σε μάχη.»
Οι Εβραίοι καθυστερούν τις προσευχές μέχρι τα αστέρια να φωτίσουν τη νύχτα, και οι Ράφιντα καθυστερούν την προσευχή Μάγκριμπ μέχρι εκείνη την ώρα της νύχτας. Ο Προφήτης  είπε:
«Η Ούμμα (οπαδοί) μου θα παραμένει σε καλή κατάσταση, εφόσον δεν καθυστερεί την προσευχή Μάγκριμπ μέχρι τα αστέρια να φωτίσουν τη νύχτα.» (Άμπου Νταούντ – (Χάσαν))
(لا تزالُ أمتي بخيرٍ أو قال على الفطرةِ ما لم يؤخِّروا المغربَ إلى أن تشتَبِكَ النجومُ) صحيح أبي داود – حسن.
Οι Εβραίοι διαστρέβλωσαν την Τορά, όπως έκαναν και οι Ράφιντα με το Κοράνιο (τους). Οι Εβραίοι δεν το θεωρούν νόμιμο να σκουπίζονται πάνω από τις κάλτσες κατά τη διάρκεια της νίψης, όπως πιστεύουν και οι Ράφιντα.
Οι Εβραίοι απεχθάνονται τον Γαβριήλ και λένε: «Είναι εχθρός μας από τους Αγγέλους.». Οι Ράφιντα λένε: «Ο Τζιμπρήλ έκανε ένα λάθος όταν έδωσε την Ουάχι (αποκάλυψη) στον Προφήτη Μωχάμμαντ, αντί στον Άλι.»
Οι Ράφιντα συμφωνούν, επίσης, με τους Χριστιανούς αναφορικά με την προίκα. Δεν δίνουν στις συζύγους τους προίκα, γιατί οι Ράφιντα πιστεύουν στους προσωρινούς γάμους και τους θεωρούν νόμιμους.
Οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί είναι καλύτεροι από τους Ράφιντα, γιατί όταν οι Εβραίοι ρωτήθηκαν ποιοι είναι οι καλύτεροι από όλους τους Εβραίους, απάντησαν: «Οι Σύντροφοι του Μωυσή», και όταν οι Χριστιανοί ρωτήθηκαν ποιοι είναι οι καλύτεροι από όλους τους Χριστιανούς, είπαν: «Οι σύντροφοι του Ιησού». Και όταν οι Ράφιντα ρωτήθηκαν ποιοι είναι οι χειρότεροι άνθρωποι, είπαν: «Οι Σύντροφοι του Προφήτη Μωχάμμαντ».
Οι Εβραίοι διακρίνουν τους ανθρώπους σε δυο κατηγορίες, τους Εβραίους και τα άλλα έθνη. Τα άλλα έθνη περιλαμβάνουν οποιονδήποτε δεν είναι Εβραίος. Οι Εβραίοι πιστεύουν ότι αυτοί οι ίδιοι είναι οι πιστοί. Όσο για τα υπόλοιπα έθνη, θεωρούν πως είναι πολυθεϊστές, άπιστοι, που δεν γνωρίζουν τίποτα για τον Αλλάχ, και ότι ο Αλλάχ δημιούργησε τα έθνη μόνο για να εξυπηρετούν τους Εβραίους, και ότι οι ζωές και τα χρήματα των άλλων εθνών είναι νόμιμα για τους Εβραίους. Αναφέρεται στο Ταλμούντ: «Όλα τα έθνη εκτός από τους Εβραίους, είναι πολυθεϊστές.». Οι Ραβίνοι αναπαράγουν αυτές τις διδασκαλίες ανάμεσα στους Εβραίους. Ο ίδιος ο Ιησούς δεν ήταν ασφαλής από το δόλο τους. Στο Ταλμούντ αναφέρεται ότι ο Ιησούς ήταν ένας «άπιστος που δεν γνώριζε τίποτα για τον Αλλάχ (Θεό).».
Οι Ράφιντα πιστεύουν ότι οι ίδιοι είναι οι μόνοι πιστοί (παρόλο που οι Ράφιντα συνιστούν μόνο το 5% των Μουσουλμάνων), και ότι οι Μουσουλμάνοι (Αχλ Ασ-Σούνα ουά Αλ-Τζαμά‘α – που συνιστούν το 95% των Μουσουλμάνων) είναι άπιστοι και δεν έχουν μερίδιο στο Ισλάμ. Ο λόγος που οι Ράφιντα θεωρούν απίστους τους υπόλοιπους Μουσουλμάνους είναι ότι οι υπόλοιποι μουσουλμάνοι (Αχλ Ασ-Σούνα ουά Αλ-Τζαμά‘α) δεν αναγνωρίζουν την Ουιλάγια (κηδεμονία/εξουσία) των ιμάμηδών τους. Οι Ράφιντα το θεωρούν αυτό πυλώνα του Ισλάμ. Σύμφωνα με αυτούς, ένας Μουσουλμάνος που δεν πιστεύει στην Ουιλάγια είναι άπιστος, όπως κι ένας Μουσουλμάνος που δεν πιστεύει στη Μαρτυρία της Πίστης και στις προσευχές. Η Ουιλάγια λαμβάνει προτεραιότητα σε σχέση με όλους τους πυλώνες του Ισλάμ.
Ο Αλ-Μπούρκι αφηγήθηκε ότι ο Άμπου Αμπντ Αλλάχ είπε: «Δεν υπάρχει αληθινός πιστός εκτός από εμάς και τους Σιίτες αδελφούς μας, και όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι δεν είναι αληθινοί πιστοί.»
Στην εξήγηση του, ο αλ-Κουμμί αφηγείται πως ο Άμπου Αμπντ Αλλάχ είπε: «Δεν υπάρχει κανείς στη θρησκεία του Ισλάμ, εκτός από εμάς μέχρι την Ημέρα της Ανάστασης.»

 
Η πίστη των Αρ-Ράφιντα στους Ιμάμηδες
Οι Ράφιντα ισχυρίζονται ότι οι Ιμάμηδές τους είναι αλάθητοι και ότι γνωρίζουν τα αόρατα. Ο Αλ-Κουλάινι ανέφερε στο Ουσούλ αλ-Καάφι: «Ο Ιμάμης Τζά‘φαρ ασ-Σάντικ είπε: ‘Είμαστε οι φύλακες της γνώσης του Αλλάχ, είμαστε οι ερμηνευτές της Εντολής του Αλλάχ. Είμαστε αλάθητοι, έχει διαταχθεί να μας υπακούν και να μη μας παρακούν. Είμαστε το φανερό επιχείρημα του Αλλάχ ενάντια σε όποιον ζει πάνω στη γη και κάτω από τους ουρανούς.’».
Ο Αλ-Κουλάινι λέει στο αλ-Καάφι: «Κεφάλαιο: Αν οι Ιμάμηδες θέλουν να μάθουν, θα μάθουν.». Ο Τζά‘φαρ είπε: «Πράγματι, αν ένας Ιμάμης θελήσει να μάθει θα μάθει. Οι Ιμάμηδες γνωρίζουν πότε θα πεθάνουν, και πεθαίνουν μόνο από επιλογή.».
Ο Αλ-Χομεϋνί ανέφερε στο βιβλίο του: «Ταχρίρ αλ-Ουασίλα»: «Πράγματι, οι Ιμάμηδές μας έχουν περίοπτη θέση, και ένα φυσικό χαλιφάτο στο οποίο υποτάσσεται όλη η δημιουργία.». Επίσης, είπε: «Οι δώδεκα Ιμάμηδες έχουν υψηλή θέση με τον Αλλάχ. Κανείς κοντινός άγγελος ή αγαπητός Προφήτης δεν έχει φτάσει αυτή τη θέση.».
Οι Ράφιντα κολακεύουν τους Ιμάμηδές τους τόσο πολύ, ώστε τους έχουν πάνω απ’ όλους τους Προφήτες εκτός του Μωχάμμαντ . Ο Αλ-Ματζλίσι ανέφερε στο βιβλίο του: «Μιρ’άτ αλ-‘Ουκούλ»: «Οι δώδεκα Ιμάμηδες είναι καλύτεροι και σπουδαιότεροι από όλους τους Προφήτες, εκτός του Προφήτη Μωχάμμαντ .»
Η υπερβολή των Ράφιντα δεν σταμάτησε εδώ, αλλά έφτασε στο σημείο να ισχυρίζονται ότι οι Ιμάμηδες είναι οι νόμιμοι χαλίφηδες όλης της δημιουργίας.
Ο Αλ-Χό’ι είπε στο βιβλίο του, «Μισμπάχ αλ-Φουκκάχα»: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι κηδεμόνες για τη δημιουργία όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τις αφηγήσεις, γιατί αυτοί είναι ο λόγος πίσω από τη δημιουργία. Μέσω αυτών η δημιουργία πλάθεται. Αν δεν ήταν αυτοί, η δημιουργία δε θα υπήρχε. Αυτή η Ουιλάγια (κηδεμονία) είναι παρόμοια με τη δύναμη του Αλλάχ πάνω στη δημιουργία.»
Αναζητούμε καταφύγιο στον Αλλάχ απέναντι σε τέτοια απόκλιση και τέτοιον εξτρεμισμό!
Πώς γίνεται αυτοί οι Ιμάμηδες να είναι ο λόγος πίσω από τη δημιουργία; Πώς μπορεί να επιτέλεσαν ρόλο στη δημιουργία των ανθρώπων; Πώς γίνεται οι άνθρωποι να δημιουργήθηκαν για χάρη των Ιμάμηδων; Ενώ ο Αλλάχ λέει:
وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ
{Και δεν έπλασα τα τζινν και την ανθρωπότητα, παρά μόνο για να Με λατρεύουν.} (51:56)
Αναζητούμε καταφύγιο στον Αλλάχ από αυτές τις αποκλίνουσες πεποιθήσεις, οι οποίες απέχουν από το Κοράνιο και τη Σούννα.
Ο Σεΐχης αλ-Ισλάμ ιμπν Ταϋμίγια, το έλεος του Αλλάχ επ’ αυτού, είπε: «Οι Ράφιντα ισχυρίζονται ότι η θρησκεία δίδεται στους Ιμάμηδες, οι οποίοι έπειτα αποφασίζουν τι είναι Χαλάλ (νόμιμο) και τι είναι Χαράμ (παράνομο) και η θρησκεία είναι ό,τι αποφασίζουν αυτοί.»
Αγαπητέ αναγνώστη, αν θες να δεις ξεκάθαρο πολυθεϊσμό και απιστία δεν έχεις παρά να διαβάσεις τους παρακάτω στίχους του ποιήματος του Σιίτη Ιμπραχίμ αλ-Ααμίλι, ο οποίος μιλά για τον Άλι μπιν Άμπι Τάλιμπ, η ευαρέστηση του Αλλάχ επ’ αυτού:
Άμπα Χάσαν είσαι το μάτι του Θεού
Είσαι το σημάδι των υψηλών ικανοτήτων Του
Είσαι αυτός που γνωρίζει τα αόρατα
Τίποτα δεν ξεφεύγει από την απέραντη γνώση σου
Είσαι ο ελεγκτής της δημιουργίας
Σε σένα ανήκει η εντολή,
Δε μένει παρά να το επιθυμήσεις και θα ζήσεις αύριο.
Ακόμα ένας, το όνομα του οποίου είναι Άλι μπιν Σουλεϊμάν αλ-Μαζίντι, είπε επαινώντας τον Άλι μπιν Άμπι Τάλιμπ, η ευαρέστηση του Αλλάχ επ’ αυτού:
Ω, Άμπου Χάσαν, είσαι ο σύζυγος της αλ-Μπουτούλ
Είσαι το πλευρό του Θεού και η Ψυχή του Αγγελιαφόρου
Είσαι η πανσέληνος και η λιακάδα του πνεύματος
Ο Προφήτης σε κάλεσε την άστατη μέρα
Και είπε ότι θα ηγηθείς στην αλ-Γαντίρ
Γιατί είσαι ο ηγέτης όλων των πιστών
Όλες οι υποθέσεις εγκρίνονται από σένα
Και γνωρίζεις τι βρίσκεται στις καρδιές των ανθρώπων
Είσαι αυτός που θα αναστήσει τους νεκρούς από τους τάφους τους
Οι υποθέσεις της Έσχατης Ημέρας βρίσκονται στην ευχέρειά σου
Είσαι αυτός που ακούει τα πάντα και βλέπει τα πάντα
Είσαι παντοδύναμος σε όλες τις υποθέσεις
Αν δεν ήσουν εσύ κανένα άστρο δε θα κινούταν
Αν δεν ήσουν εσύ κανένα ουράνιο σώμα δε θα κινούταν
Γνωρίζεις τις υποθέσεις της δημιουργίας
Αν δεν ήσουν εσύ, ο Αλλάχ δε θα μιλούσε στον Μωυσή
Δόξα σ’ Αυτόν που σε διαμόρφωσε όπως είσαι
Θα δεις το μυστικό του ονόματός σου στο σύμπαν
Το να αγαπιέσαι είναι σαν τον ήλιο που πάει πάνω από το μέτωπο
Είθε αυτός που σε μισεί να μη βιώσει καμία επιτυχία
Όλοι οι προφήτες και όλη η δημιουργία
Δεν είναι παρά δούλοι σου και δημιουργία σου
Ω, Άμπα Χάσαν, είσαι ο ελεγκτής της δημιουργίας
Σε σένα επιστρέφουν όλοι όσοι χρειάζονται βοήθεια ή καταφύγιο
Θα δώσεις για όσους σ’ αγαπούν να πιουν κατά την Ημέρα της ανάστασης
Και θα απαρνίεσαι όσους σε απαρνήθηκαν
Όταν έχω προβλήματα θυμάμαι το όνομά σου
Με την αγάπη σου, θα εισέλθω στον Παράδεισό σου
Θα ξεστόμιζε κάτι τέτοιο ένας Μουσουλμάνος που πιστεύει στο Ισλάμ; Μα τον Αλλάχ, ακόμα και οι πολυθεϊστές πριν τον ερχομό του Ισλάμ δεν είπαν ποτέ κάτι τέτοιο!

 
Ποια είναι η πίστη Αρ-Ράτζ‘α στην οποία πιστεύουν οι Αρ-Ράφιντα;
Οι Ράφιντα εισήγαγαν ως καινοτομία την ιδέα της «αρ-ράτζ‘α» (επιστροφή στη ζωή μετά το θάνατο). Ο Αλ-Μοφίντ είπε: «Οι Ράφιντα συμφωνούν ομόφωνα ότι πολλοί από τους νεκρούς θα επιστρέψουν στη ζωή.».
Πιστεύουν ότι ο τελευταίος Ιμάμης τους, ο Αλ-Καΐμ, ο οποίος θα εμφανιστεί όταν φτάνει το τέλος του χρόνου από το τούνελ του, θα σφαγιάσει όλους τους αντιπάλους του, συμπεριλαμβανομένων αυτών που δεν συμφώνησαν μαζί τους σε πολιτικά ζητήματα. Θα επιστρέψει στους Σιίτες τα δικαιώματα που τους στέρησαν ανά τους αιώνες.
Ο Ασ-Σάιεντ αλ-Μορτάντα είπε στο βιβλίο του «Αλ-Μασά’ιλ αν-Νάσσιρια» ότι ο Άμπου Μπακρ και ο Όμαρ θα σταυρωθούν σε ένα δένδρο κατά την εποχή του αλ-Μαχντί, του δωδέκατου Ιμάμη που τον αποκαλούν οι Σιίτες Αλ-Καΐμ για τον Αάλι Μωχάμμαντ (οικογένεια του Μωχάμμαντ). Το δένδρο στο οποίο υποτίθεται ότι θα σταυρωθούν θα είναι υγιές και θα ξεραθεί, αφού σταυρωθούν σε αυτό.
Ο Αλ-Ματζλίσι είπε ότι στο βιβλίο του «Χακ αλ-Γιακίν» ότι ο Μωχάμμαντ αλ-Μπάκιρ είπε: «Όταν εμφανιστεί ο Μαχντί, θα αναστήσει την Αΐσα, τη μητέρα των πιστών, και θα της επιβάλει την αρμόζουσα τιμωρία.».
Η έννοια της «αρ-ράντζ‘α» έχει υποστεί ιδιαίτερη ανάπτυξη. Έχει αναφερθεί ότι όλοι οι Σιίτες Ιμάμηδες θα επανέλθουν στη ζωή μαζί με τους αντιπάλους τους.
Αυτή η γελοία πίστη δείχνει στην πραγματικότητα το μίσος που τρέφουν κατά των Μουσουλμάνων. Ιδιαίτερη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η πίστη αυτή απέρριπτε την πίστη στην Έσχατη Ημέρα.
Βασικά, αυτή η πίστη σχετίζεται με την εκδίκηση από τους αντιπάλους των Σιιτών. Το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι το ποιοι είναι οι αντίπαλοι των Σιιτών; Η παρακάτω αφήγηση μάς δείχνει το μίσος που τρέφουν οι Σιίτες κατά των Σουνιτών Μουσουλμάνων, και πόσο κοντά βρίσκονται στους Χριστιανούς και τους Εβραίους. Ο Αλ-Ματζλίσι ανέφερε στο βιβλίο του «Μπιχάρ αλ-Ανουάρ» ότι ο Άμπου Μπασσίρ αφηγήθηκε πως ο Άμπου Αμπντ Αλλάχ είπε: «Ω, Άμπου Μωχάμμαντ, είναι σαν να βλέπω την ώρα κατά την οποία ο αλ-Καΐμ θα κατέλθει στο Τζαμί ασ-Σάχλα με την οικογένειά του.». Αναφέρθηκε: «Τι θα συμβεί στους Αχλ Αδ-Δίμα (δηλ. στους Εβραίους και στους Χριστιανούς που ζουν σε μια Μουσουλμανική  χώρα, οι οποίοι έχουν την υπόσχεση και συμφωνία των Μουσουλμάνων να κατοικούν στην Μουσουλμανική χώρα με ασφάλεια και αξιοπρέπεια);». Εκείνος είπε: «Θα κάνουμε μαζί τους μια συμφωνία, όπως έκανε ο Αγγελιαφόρος του Αλλάχ . Θα καταβάλουν Τζίζυα (το φόρο).». Ρώτησα: «Και τι θα γίνει με αυτούς που εναντιώνονται σε σας;». Εκείνος είπε: «Όχι, Άμπου Μωχάμμαντ, αυτοί που μας εναντιώνονται δεν έχουν μερίδιο στο κράτος μας. Ο Αλλάχ έχει καταστήσει νόμιμο σε μας να χύνουμε το αίμα τους όταν έρθει ο Καΐμ. Σήμερα είναι παράνομο να το κάνουμε, ας μην σε ξεγελάσει κανείς. Όταν έρθει ο αλ-Καΐμ θα πάρει εκδίκηση για μας και για τον Αγγελιαφόρο του Αλλάχ.».
Αγαπητέ/-η αδελφέ/ή στο Ισλάμ κοιτάξτε πώς ο Μαχντί των Σιιτών θα πολεμήσει τους Σουνίτες Μουσουλμάνους! Μπορεί κανείς να πει ότι αυτοί που θα σκοτωθούν είναι αυτοί που δείχνουν φανερά έχθρα απέναντι στην οικογένεια του Προφήτη , και αφού οι Σουνίτες αγαπούν την οικογένεια του Προφήτη τότε αυτή η απειλή δεν τους περιλαμβάνει. Προς απάντηση σ’ αυτό λέμε: «Υπάρχουν πολλές αφηγήσεις κατά τις οποίες οι Ράφιντα μιλούν για τους Νάσιμπα, και όταν εξηγούν ποιους εννοούν με αυτόν τον όρο, είναι οι Σουνίτες Μουσουλμάνοι.»
Μπορεί κανείς να διαβάσει το «Αλ-Μαχάσιν αν-Ναφσανίγια» για τον Χουσαΐν Ααλ ‘Ασφούρ αντ-Ντράζι αλ-Μπαχράνι και το βιβλίο «Ασ-Σιχάμπ αθ-Θάκκιμπ φι μπαγιάν μα‘να αν-Νάσιμπ» για τον Γιούσιφ αλ-Μπαχράνι.

 
Ποια είναι η αλήθεια πίσω από την πίστη της «Ατ-Τακκία» στην οποία πιστεύουν οι Ράφιντα;
Ατ-Τακκία έχει οριστεί από τους σύγχρονους Σιίτες λογίους ως: «Να λέει κανείς ή να κάνει κάτι που αντιβαίνει στα πιστεύω του, όταν χρειάζεται να απαλύνει μια συμφορά που θα τύχει στον ίδιο, την περιουσία ή την τιμή του.»
Ο Αλ-Κουλάινι ανέφερε στο βιβλίο του «Ουσούλ αλ-Κάφι»: «Ο Άμπου Αμπντ Αλλάχ είπε, Ω, Άμπου Όμαρ, 9/10α της πίστης βρίσκονται στην Ατ-Τακκία. Αυτός που δεν έχει Ατ-Τακκία, δεν έχει πίστη! Το Ατ-Τακκία πρέπει να χρησιμοποιείται σε κάθε μέρος της πίστης, εκτός από το αλκοόλ και το σκούπισμα πάνω από τις κάλτσες.»
Ο Αλ-Κουλάινι ανέφερε, επίσης, ότι ο Άμπου Αμπντ Αλλάχ είπε: «Να φοβάστε για τη θρησκεία σας, να την κρύβετε με Ατ-Τακκία! Αυτός που δεν έχει Ατ-Τακκία, δεν έχει πίστη.»
Είναι, επίσης, νόμιμο σύμφωνα με τους Σιίτες να ορκίζονται και σε άλλους εκτός από τον Αλλάχ αναφορικά με την Ατ-Τακκία, αναζητούμε καταφύγιο στον Αλλάχ!
Ο Αλ-Χουρρ αλ-‘Άμιλι στο βιβλίο του «Ουασά’ιλ ας-Σίι‘α (Σιίτες)» ανέφερε ότι ο Ιμπν Μπακίρ ανέφερε πως ο Ζουράρα ανέφερε πως ο Άμπου Τζά‘φαρ είπε: «Περνάμε, πράγματι, από ανθρώπους που μας ζητούν να ορκιστούμε στην περιουσία μας από την οποία πληρώνουμε τη Ζακά (υποχρεωτική ελεημοσύνη).». Εκείνος είπε: «Ω, Ζουράρα αν είσαι σε κατάσταση φόβου, κάνε έναν όρκο με ό,τι θέλουν να ορκιστείς.». Είπε: «Ακόμη και με διαζύγιο και απελευθέρωση δούλου.». Εκείνος είπε: «με ό,τι θέλουν.».
Ο Σαμά‘α αφηγήθηκε ότι ο Άμπου Αμπντ Αλλάχ είπε: «Αν ένας άνθρωπος κάνει έναν όρκο με Ατ-Τακκία, δεν θα πάθει κακό αν αναγκαστεί και χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει.»
Οι Ράφιντα βλέπουν το Ατ-Τακκία ως υποχρέωση και η θρησκεία τους δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς αυτό.
Ω, Μουσουλμάνοι, να φυλάγεσθε από τους Σιίτες!

 
Ποια είναι η αλήθεια πίσω από την πίστη του Ατ-Τίνα την οποία διατηρούν οι Ράφιντα;
Αυτή η πίστη σχετίζεται με το έδαφος του τάφου του αλ-Χουσαΐν, η ευαρέστηση του Αλλάχ επ’ αυτού. Ένας από τους αποκλίνοντες, ο Μωχάμμαντ αν-Νου‘μάν αλ-Χάριθι –γνωστός ως Ασ-Σεΐκ αλ-Μοφίντ (δηλ. ο ευεργετικός Σεΐχης), ανέφερε στο βιβλίο του Αλ-Μαζάρ ότι ο Άμπου Αμπντ Αλλάχ είπε: «Στο έδαφος του τάφου του αλ-Χουσαΐν υπάρχει θεραπεία για κάθε ασθένεια και είναι η μεγαλύτερη θεραπεία.»
Ο Αμπντ Αλλάχ είπε: «Βάλτε το χώμα του αλ-Χουσαΐν στα στόματα των παιδιών σας.»
Είπε: «Μερικά ρούχα στάλθηκαν στον Άμπι αλ-Χάσαν αρ-Ρίντα από τον Χουρασάν, μέσα στα οποία υπήρχε λίγο χώμα. Ρώτησε αυτόν που τα έφερε: «Τι είναι αυτό;». Είπε: «Χώμα από τον τάφο του αλ-Χουσαΐν, δεν στέλνει ρούχα ή οτιδήποτε άλλο αν δεν υπάρχει μια δόση αυτού του χώματος εκεί.». Έλεγε: «Αυτό είναι σημάδι σωτηρίας, με τη βούληση του Αλλάχ.».
Ο άνδρας ρώτησε τον Ασ-Σάντικ σχετικά με το να φάει (Όσο το μέγεθος ενός ρεβιθιού) από το χώμα από τον τάφο του αλ-Χουσαΐν και ο ασ-Σάντικ του είπε: «Όταν το φας να λες: ‘Ω, Αλλάχ, σου ζητώ με το δικαίωμα του αγγέλλου που το πήρε, και με το δικαίωμα του Προφήτη που το αποθήκευσε, και με το δικαίωμα αυτού που είναι θαμμένος εκεί, να δοξάσεις τον Προφήτη Μωχάμμαντ και την οικογένειά του, και να κάνεις αυτό θεραπεία για κάθε ασθένεια και μέσο ασφάλειας για κάθε φόβο και προστασίας από κάθε κακό.».
Ο Άμπου Αμπντ Αλλάχ ρωτήθηκε σχετικά με την αξιοποίηση του χώματος από τον τάφο του Χάμζα και του Αλ-Χουσαΐν και τα οφέλη του καθενός, και είπε: «Τα κομπολόγια που φτιάχνονται από το χώμα του τάφου του αλ-Χουσαΐν κάνουν Δικρ (μνημονεύουν και δοξάζουν τον Αλλάχ) από μόνα τους, χωρίς αυτός που τα κουβαλάει να κάνει ή να πει τίποτε.»
Οι Ράφιντα πιστεύουν ότι οι Σιίτες έχουν δημιουργηθεί από ένα ιδιαίτερο χώμα διαφορετικό από αυτό που δημιουργήθηκαν οι Σουνίτες. Τα δύο χώματα έπειτα, αναμείχθηκαν. Έτσι, κάθε Σιίτης που κάνει κακό είναι εξαιτίας της επιρροής του χώματος των Σουνιτών που βρίσκεται μέσα του, και κάθε Σουννίτης που κάνει καλό είναι εξαιτίας της επιρροής του χώματος των Σιιτών που βρίσκεται μέσα του, και την Ημέρα της Ανάστασης πιστεύουν ότι οι αμαρτίες που έχουν διαπράξει οι Σιίτες θα ριχθούν στους Σουνίτες Μουσουλμάνους και οι καλές πράξεις των Σουνιτών Μουσουλμάνων θα δοθούν στους Σιίτες!

 
Ποια η σχέση της πίστης των Ράφιντα με τους Σουνίτες Μουσουλμάνους
Η πίστη των Ράφιντα σε σχέση με τους Σουνίτες Μουσουλμάνους είναι ότι το αίμα ενός Σουνίτη είναι νόμιμο να χυθεί και ο πλούτος του είναι νόμιμο να παρθεί με τη βία.
Ο Ασ-Σαντούκ ανέφερε στο αλ-Έλαλ μια αφήγηση που εντοπίζεται μέχρι τον Άμπου Νταούντ μπιν Φάρκαντ, ότι είπε στον Άμπου Αμπντ Αλλάχ: «Τι έχεις να πεις για τον Αν-Νάσιμπ (Σουνίτη);». Εκείνος είπε: «Το αίμα του είναι νόμιμο να χυθεί από μας. Αν μπορείς να τον σκοτώσεις σπρώχνοντας έναν τοίχο, ώστε να τον καταπλακώσει, ή πνίγοντάς τον στη θάλασσα, ώστε να μην υπάρχουν μάρτυρες, κάν’ το!». Έπειτα τον ρώτησα για την περιουσία του και είπε: «Παρ’ την αν μπορείς.».
Οι Ράφιντα ισχυρίζονται ότι τα νεογέννητά τους είναι αγνά, σε αντίθεση με τα άλλα παιδιά, τα οποία είναι ακάθαρτα. Ο Χάσιμ αλ-Μπαχράνι λέει στην εξήγησή του «Αλ-Μπουρχάν» ότι ο Μάιθαμ μπιν Γιάχγια κατέγραψε ότι ο Τζά‘φαρ μπιν Μωχάμμαντ είπε: «Κάθε νεογέννητο γεννιέται με έναν σατανά παρόν στη γέννησή του. Μόλις ο σατανάς καταλάβει ότι το νεογέννητο είναι Σιίτης, το νεογέννητο θα προστατευθεί από το σατανά. Αν δεν είναι Σιίτης ο σατανάς αυτός θα τοποθετήσει το δάχτυλό του στον πρωκτό του παιδιού και το παιδί θα γίνει ερμαφρόδιτο, και ένας φυσικός αμαρτωλός, και σ’ αυτό το σημείο το μωρό θα κλάψει εξερχόμενο από τη μήτρα της μητέρας του.»
Οι Ράφιντα ισχυρίζονται ότι όλα τα παιδιά είναι προϊόντα μοιχείας εκτός από τους ίδιους! Ο Αλ-Κουλάινι στο βιβλίο του, «Αρ-Ρόντα μιν αλ-Κάφι» ανέφερε μια αφήγηση από τον Άμπου Χάμζα, ότι ο Άμπου Τζά‘φαρ είπε: «Μα τον Αλλάχ, ω, Άμπου Χάμζα, όλα τα παιδιά είναι τέκνα ιεροδούλων, εκτός από τους Σιίτες μας.’».
Οι Σιίτες πιστεύουν ότι η απιστία των Σουνιτών Μουσουλμάνων είναι μεγαλύτερη και χειρότερη από αυτή των Χριστιανών και των Εβραίων. Σύμφωνα με αυτούς οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι είναι «εξ’ αρχής» άπιστοι, ενώ οι Σουνίτες είναι αποστάτες, και η αποστασία είναι χειρότερη από την απιστία. Γι’ αυτό έχουν βοηθήσει και εξακολουθούν να βοηθούν Χριστιανούς και Εβραίους εναντίον Σουνιτών Μουσουλμάνων. Αναφέρεται στο βιβλίο Ουασά’ιλ ασ-Σιί‘α (τα μέσα των Σιιτών) ότι ο αλ-Φουντάιλ μπιν Γιασσάρ είπε: «Ρώτησα τον Άμπου Τζά‘φαρ για μια Σιίτισσα και για το αν θα μπορούσα να την παντρέψω με έναν Νάσιμπ (δηλ. Σουννίτης).». Είπε: «Όχι γιατί ο Νάσιμπ είναι Κάφιρ (άπιστος).»
Οι Σουννίτες Μουσουλμάνοι αποδίδουν τον όρο ‘Νάσιμπ’ ή ‘Ναουάσιμπ’ σε όποιον μισεί τον Άλι μπιν Άμπι Τάλιμπιν , αλλά οι Σιίτες αποκαλούν τους Σουνίτες Μουσουλμάνους ‘Ναουάσιμπ’, γιατί οι Σουνίτες λένε ότι ο Άμπου Μπακρ, ο ‘Όμαρ και ο ‘Ουθμάν ήταν νόμιμοι χαλίφηδες πριν τον Άλι, η ευαρέστηση του Αλλάχ επ’ αυτών. Σε κάθε περίπτωση αυτό έχει επιβεβαιωθεί κατά τον καιρό του Αγγελιαφόρου του Αλλάχ . Η απόδειξη γι’ αυτό βρίσκεται στο Χαντίθ του Ιμπν Όμαρ: «Συγκρίναμε τους ανθρώπους κατά τον καιρό του Αγγελιαφόρου του Αλλάχ λέγοντας ότι ο τάδε είναι καλύτερος από τον τάδε, και επιλέξαμε τον Άμπου Μπακρ πάνω από τον Όμαρ και τον Όμαρ πάνω τον ‘Ουθμάν.» (αλ-Μπουχάρι)
(كُنَّا نُخَيِّرُ بينَ الناسِ في زَمَنِ النبيِّ صلَّى اللهُ عليه وسلَّم، فَنُخَيِّرُ أبا بكرٍ، ثم عُمَرَ بنَ الخطَّابِ، ثم عُثْمانَ بنَ عَفَّانَ رضيَ اللهُ عنهُم) صحيح البخاري
Ο Ατ-Ταμπαράνι προσέθεσε στο αλ-Καμπίρ: «Ο Προφήτης γνώριζε ότι το κάναμε αυτό (ότι συγκρίναμε), και δεν απέρριπτε αυτό που κάναμε.»
Ο Ιμπν ‘Ασάκιρ είπε: «Προτιμήσαμε τον Άμπου Μπακρ, έπειτα τον Όμαρ, έπειτα τον ‘Ουθμάν και μετά τον Άλι.»
Υπάρχει μια αφήγηση στο ‘μούσναντ Άχμαντ’ ότι ο Άλι μπιν Άμπι Τάλιμπ είπε: «Οι καλύτεροι των ανθρώπων στην Ούμμα (Μουσουλμανικό έθνος) έπειτα από τον Προφήτη του Αλλάχ  είναι ο Άμπου Μπακρ και έπειτα ο Όμαρ.». (‘Αχμαντ – Σαχίχ)
عَن عليٍّ أنَّهُ قالَ : خيرُ هذِهِ الأمَّةِ بعدَ نبيِّها أبو بَكْرٍ رضيَ اللَّهُ عنهُ وخيرُها بعدَ أبي بَكْرٍ عمرُ رضيَ اللَّهُ عنهُ ولو شئتُ سمَّيتُ الثَّالثَ) مسند أحمد - صحيح
Ο Ιμάμης αδ-Δάχαμπι είπε ότι αυτή η αφήγηση ήταν Μουταουάτιρ (δηλ. αφηγήθηκε ομόφωνα).

 
Ποια η πίστη των Ράφιντα αναφορικά με τον προσωρινό γάμο (αλ-Μούτ‘α)
Το Αλ-Μούτ‘α έχει σπουδαία αρετή για τους Ράφιντα, αναζητούμε καταφύγιο στον Αλλάχ! Αναφέρεται στο βιβλίο «Μάνχατζ ας-Σάντικιν» για τον Φατχ Αλλάχ Αλ-Κασάνι, ότι ο ας-Σάντικ είπε: «Το Αλ-Μούτ‘α είναι η θρησκεία μου και η θρησκεία των προγόνων μου. Όποιος το κάνει, εφαρμόζει τη θρησκεία μας και όποιος το απορρίπτει, στ’ αλήθεια απορρίπτει τη θρησκεία μας. Όχι, αντίθετα τηρεί κάποια θρησκεία διαφορετική από τη δική μας! Το παιδί που γεννιέται από σχέση Αλ-Μούτ‘α είναι καλύτερο από το παιδί που γεννιέται εντός κανονικού γάμου, και όποιος απορρίπτει το Αλ-Μούτ‘α είναι αποστάτης, φανερός άπιστος.»
Ο Αλ-Κουμμί είπε στο βιβλίο του «Μαν λάα γιαχντόροχο αλ-φακίχ» ότι ο Αμπντ Αλλάχ μπιν Σενάν ανέφερε ότι ο Άμπου Αμπντ Αλλάχ είπε: «Ο Αλλάχ, ο Ύψιστος, έχει απαγορεύσει τα οινοπνευματώδη για τους Σιίτες μας και αντ’ αυτών τους έχει δώσει το Αλ-Μούτ‘α.»
Αναφέρεται ΨΕΥΔΩΣ στο Ταφσίρ Μάνχατζ ας-Σάντικιν για τον αλ-Κασάνι ότι ο Προφήτης  είπε (ΒΕΒΑΙΟΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ):
«Όποιος κάνει Αλ-Μούτ‘α μια φορά θα ελευθερώσει το ένα τρίτο του εαυτού του από τη Κόλαση. Όποιος το κάνει δύο φορές θα ελευθερώσει τα δύο τρίτα του εαυτού του από την Κόλαση και όποιος το κάνει τρεις φορές θα ελευθερωθεί πλήρως από την Κόλαση.».
Στην ίδια πηγή αναφέρεται ΨΕΥΔΩΣ ότι: «Όποιος κάνει Αλ-Μούτ‘α μια φορά θα προστατευθεί από την οργή του Αλλάχ, όποιος το κάνει δύο φορές θα αναδειχθεί με τους ευσεβείς και όποιος το κάνει τρεις φορές θα είναι στον Παράδεισο με τους Προφήτες.».
Στην ίδια πηγή αναφέρεται ΨΕΥΔΩΣ ότι ο Προφήτης  είπε (ΒΕΒΑΙΟΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ):: «Όποιος κάνει Αλ-Μούτ‘α μια φορά θα είναι στο επίπεδο του αλ-Χουσαΐν, όποιος το κάνει δύο φορές θα είναι στο επίπεδο του αλ-Χάσαν, όποιος το κάνει τρεις φορές θα είναι στο επίπεδο του Άλι μπιν Άμπι Τάλιμπ, και όποιος το κάνει τέσσερις φορές θα είναι στο επίπεδό μου.»
Οι Ράφιντα δε θέτουν όριο στον μέγιστο αριθμό γυναικών με τις οποίες μπορεί να είναι κάποιος μέσω Αλ-Μούτ‘α. Αναφέρεται στο Φουρού αλ-Κάφι και στο Ατ-Ταχδίρ και στο Αλ-Ιστιμπσάρ ότι ο Ζουράρα ρώτησε τον Άμπι Αμπντ Αλλάχ: «Θεωρούνται οι γυναίκες του Αλ-Μούτ‘α (προσωρινό γάμο) από τις τέσσερις νόμιμες συζύγους που επέτρεψε το Ισλάμ;» Είπε: «Παντρευτείτε ως Μούτ‘α αν επιθυμείτε χίλιες, γιατί είναι μισθωτές.»
Ο Μωχάμμαντ μπιν Μόσλεμ κατέγραψε ότι ο Άμπου Τζά‘φαρ είπε σχετικά με το Αλ-Μούτ‘α: «Η γυναίκα στο γάμο Αλ-Μούτ‘α δεν θεωρείται από τις τέσσερις νόμιμες συζύγους που επέτρεψε το Ισλάμ, γιατί δε διαζεύγονται ούτε κληρονομούν. Αντίθετα, πληρώνονται ως μισθωτές.»
Η γυναίκα που αποκτιέται μέσω Αλ-Μούτ‘α «είναι πληρωμένη». Έτσι, δεν είναι σύζυγος, δεν κληρονομείται και δε διαζεύγεται. Με άλλα λόγια, είναι μοιχαλίδα.
Οι Σιίτες από την ομάδα Τούσι περιφρόνησαν το Αλ-Μούτ‘α στο βιβλίο του Ταχδίμπ αλ-Αχκάμ. Είπε: «Αν μια γυναίκα προέρχεται από ευγενή οικογένεια δεν είναι νόμιμο να επιδοθεί σ’ αυτήν την πράξη λόγω της ντροπής και του ατιμασμού που θα πέσουν στην οικογένειά της.»
Οι Σιίτες νομιμοποίησαν επίσης το πρωκτικό σεξ. Αναφέρεται στο αλ-Ιστιμπσάρ ότι ο Άλι μπιν αλ-Χάκαμ είπε: «Άκουσα τον Σοφυάν να λέει: ‘Είπα στον αρ-Ρίντα: ‘Κάποιος από τους οπαδούς σου μου ζήτησε να σε ρωτήσω κάτι γιατί ο ίδιος ντρεπόταν να σ’ το ζητήσει απευθείας.’ Είπε, ‘Τι είναι αυτό;’ Είπε: ‘Είναι νόμιμο ένας άνδρας να πλησιάσει τη γυναίκα του από τον πρωκτό;’ Εκείνος είπε: ‘Ναι, είναι νόμιμο!’’»

 
Ποια είναι η πίστη των αρ-Ράφιντα αναφορικά με την αν-Νάτζαφ και την Καρμπαλά’; Ποιο είναι το όφελος από την επίσκεψη αυτών των τόπων σύμφωνα με αυτούς;
Οι Σιίτες θεωρούν τους τάφους των πραγματικών ή υποτιθεμένων Ιμάμηδών τους ως ιερούς τόπους. Σύμφωνα με αυτούς, η Κούφα είναι ιερή πόλη, η Καρμπαλά’ είναι ιερή πόλη και η Κουμμ είναι ιερή πόλη. Αφηγούνται μια αναφορά του ασ-Σάντικ, ο οποίος είπε ότι ο Αλλάχ έχει ένα Χάραμ (ιερός τόπος), που είναι η Μέκκα, και ο Προφήτης  έχει ένα Χάραμ που είναι η Μαντίνα και ο Ηγέτης των Πιστών, ο Άλι μπιν Άμπι Τάλιμπ έχει ένα Χάραμ που είναι η Κούφα, και εμείς (δηλ. οι Σιίτες) έχουμε ένα Χάραμ, που είναι η Κουμμ.
Σύμφωνα με τους Σιίτες, η Καρμπαλά’ ξεπερνά σε αρετή το ίδιο η Κά‘μπα (ο Ιερός Οίκος στη Μέκκα). Αναφέρεται στο Μπιχάρ αλ-Ανουάρ ότι ο Άμπου Αμπντ Αλλάχ είπε: «Ο Αλλάχ αποκάλυψε στη Κά‘μπα: ‘Αν δεν ήταν το χώμα της Καρμπαλά’, δεν θα σε είχα ευνοήσει, αν δεν ήταν οι άνθρωποι που κατοικούν εκεί αυτός (ο αλ-Χουσαΐν) που είναι θαμμένος εκεί, δεν θα σε είχα δημιουργήσει ούτε θα είχα δημιουργήσει αυτόν τον Οίκο για τον οποίο είμαι υπερήφανος, να είσαι λοιπόν ταπεινός υπηρέτης στη γη της Καρμπαλά’, διαφορετικά θα σε ρίξω στην Κόλαση.»
Σύμφωνα με τους Σιίτες, η επίσκεψη στον τάφο του αλ-Χουσαΐν στην Καρμπαλά’, θεωρείται σπουδαιότερη από την τέλεση του πέμπτου πυλώνα του Ισλάμ, το προσκύνημα, δηλαδή, στη Μέκκα. Ο Αλ-Ματζλίσι αναφέρει στο βιβλίο του Μπιχάρ αλ-Ανουάρ ότι ο Μπασίρ αντ-Νταχάν είπε: ‘Είπα στον Αμπί Αμπντ Αλλάχ: ‘Αν περάσει το αλ-Χατζ (το προσκύνημα), μπορώ να αντικαταστήσω το Χατζ με το να επισκεφτώ τον τάφο του αλ-Χουσαΐν.’. Είπε: ‘Καλή δουλειά, κάθε πιστός που επισκέπτεται τον τάφο του αλ-Χουσαΐν γνωρίζοντας την αρετή του, θα καταγραφεί για εκείνον σαν 20 Χατζ και 20 Ούμρα, που όλα τους είναι αποδεκτά. Θα καταγραφεί, επίσης, για εκείνον σαν 20 μάχες που δόθηκαν υπό κάποιον Αγγελιαφόρο ή δίκαιο κυβερνήτη. Όποιος πηγαίνει εκεί την Ημέρα του ‘Άραφα, γνωρίζοντας την αρετή του, θα καταγραφεί για εκείνον σαν 1000 Χατζ και 1000 Ούμρα, που όλα τους είναι αποδεκτά και 1000 μάχες που δόθηκαν υπό κάποιον Αγγελιαφόρο ή δίκαιο Ιμάμη.»
Στην ίδια πηγή αναφέρεται ότι όσοι έρχονται να επισκεφτούν τον αλ-Χουσαΐν είναι αγνοί, και όσοι τελούν Χατζ και στέκονται στο ‘Άραφα είναι παιδιά της Μοιχείας! Αναζητούμε καταφύγιο στον Αλλάχ! Αναφέρεται ότι ο Άλι μπιν Ασμπάτ δηλώνει πως ο Αμπού Αμπντ Αλλάχ είπε: «Ο Αλλάχ αρχίζει να βλέπει όσους έρχονται να επισκεφτούν τον τάφο του αλ-Χουσαΐν (στην Καρμπαλά’) την παραμονή του ‘Άραφα.». Του είπα, πριν να κοιτάξει τους ανθρώπους του ‘Άραφα (δηλ. που στέκονται στο λόφο ‘Άραφα στη Μέκκα και τελούν προσκύνημα εκεί στη Μέκκα); Εκείνος είπε, ναι! Ρώτησα γιατί, και είπε: «Ανάμεσα στους ανθρώπους που στέκονται στον ‘Άραφα είναι και παιδιά της μοιχείας και αυτό δεν ισχύει για όσους έρχονται να επισκεφτούν τον τάφο του αλ-Χουσαΐν.»
Ο λόγιός τους Άλι ασ-Σιστάνι είπε στο βιβλίο του «Μινχάτζ ασ-Σάλιχιν» ότι είναι καλύτερο να τελεί κανείς προσευχές κοντά στους τάφους (εκείνοι οι τάφοι που τους θεωρούν ως ιερούς τόπους) από το να τις τελεί στο Μάστζιντ (τζαμί). Είπε: «Ζήτημα Αρ. 562: Είναι αξιέπαινη η τέλεση προσευχών σε ιερούς τάφους που ανήκουν στους Ιμάμηδες. Αναφέρεται πως είναι ακόμη καλύτερο και από την τέλεση προσευχών στα Μασάτζιντ (τζαμιά). Αναφέρεται ότι η τέλεση προσευχών κοντά στον τάφο του Άλι μπιν Αμπί Τάλιμπ είναι σπουδαιότερη από 200.000 προσευχές οπουδήποτε αλλού.»
Ο Άμπας αλ-Κασάνι, ένας Σιίτης κληρικός, ανέφερε, επίσης, στο βιβλίο του: «Μασάμπιχ αλ-Τζανάν»: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η γη της Καρμπαλά’ είναι το ιερότερο μέρος στο Ισλάμ. Έχει ευνοηθεί σε κειμενικές αποδείξεις υπέρ όλων των άλλων περιοχών. Είναι η ευλογημένη γη του Αλλάχ. Είναι το ασφαλές και ιερό καταφύγιο του Αλλάχ. Είναι ο θόλος του Ισλάμ. Είναι ένα από τα μέρη στα οποία ο Αλλάχ επιθυμεί να τον λατρεύουν οι δούλοι Του.  Το χώμα του αποτελεί θεραπεία για όλες τις ασθένειες. Αυτές οι αρετές δεν έχουν καταγραφεί ούτε για το Κά’μπα.»
Στο βιβλίο αλ-Μαζάρ, ο Μωχάμμαντ αν-Νου‘μαν, που ονομάζεται ας-Σεΐχ αλ-Μοφίντ, είπε σχετικά με το Μάστζιντ (τζαμί) στην αλ-Κούφα: «Σύμφωνα με αφηγήσεις, ο Άμπου Τζά‘φαρ αλ-Μπάκιρ είπε: ‘Αν οι άνθρωποι γνώριζαν την αρετή του Μάστζιντ της Κούφα, θα είχαν ετοιμάσει γι’ αυτό προμήθειες και θα ερχόντουσαν από κάθε γωνιά του κόσμου. Η τέλεση μιας προσευχής εκεί, ισοδυναμεί με ένα Χατζ, και η τέλεση μιας προαιρετικής προσευχής ισοδυναμεί με την τέλεση ‘Ούμρα.»
Στο ίδιο βιβλίο αναφέρεται πως ο επισκέπτης του τάφου του αλ-Χουσαΐν θα πρέπει να δείξει με το δεξί του χέρι και να πει: «Έρχομαι σε σένα ως επισκέπτης, ζητώ δύναμη ερχόμενος σε σένα, είμαι πεπεισμένος ότι ο Αλλάχ θα απαλύνει τις δυσχέρειες μέσω εσένα, και μέσω εσένα θα στείλει κάτω έλεος. Ζητώ από τον Αλλάχ, μέσω εσένα, να ικανοποιήσει τις ανάγκες μου και να συγχωρήσει τις αμαρτίες μου.»
Αγαπητέ αναγνώστη, κοίτα πώς αυτοί οι άνθρωποι διαπράττουν πολυθεϊσμό ζητώντας από άλλους εκτός του Αλλάχ να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους. Κοίταξε πώς αναζητούν συγχώρεση των αμαρτιών τους από άλλους εκτός του Αλλάχ, πώς είναι κάτι τέτοιο δυνατόν όταν ο Αλλάχ λέει:
وَمَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا اللَّهُ
{Κανείς δε συγχωρεί τις αμαρτίες, παρά μόνον ο Αλλάχ.} (3:135)
Αναζητάμε καταφύγιο στον Αλλάχ από τη διάπραξη Σιρκ.

 
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους Σουνίτες Μουσουλμάνους και τους Σιίτες
Ο Νιδάμ αντ-Ντιν Μωχάμμαντ αλ-Ά‘δαμι είπε στο βιβλίο του με τίτλο «Οι Σιίτες και το Μούτ‘α»: «Η διαφορά ανάμεσα σε εμάς (τους Σουνίτες Μουσουλμάνους) και εκείνους (οι αρ-Ράφιντα) δεν είναι μια απλή νομοθετική διαφορά, όπως το Μούτ’α. Είναι μια διαφορά στα θεμέλια και τα δόγματα της πίστης. Η διαφορά στην πίστη γίνεται ξεκάθαρα φανερή μέσα από τα εξής σημεία:
1. Οι Ράφιντα ισχυρίζονται ότι το Κοράνιο έχει διαστρεβλωθεί και δεν είναι πλήρες.
Εμείς λέμε ότι το Κοράνιο είναι ολοκληρωμένο και διατηρείται στην πρωτόγονη μορφή του. Δεν θα υποστεί καμιά αλλαγή ή διαστρέβλωση μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο Αλλάχ λέει:
إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ
{Εμείς στείλαμε κάτω [στη Γη] το Κοράνιο και θα το προστατέψουμε (από το να αλλοιωθεί ή από το να χαθεί).} (15:9)
2. Οι Ράφιντα ισχυρίζονται ότι όλοι οι Σύντροφοι του Αγγελιαφόρου του Αλλάχ  αποστάτησαν μετά το θάνατο του Αγγελιαφόρου, εκτός από μερικούς. Πιστεύουν ότι ήταν άπιστοι στο Μήνυμα του Αλλάχ και δεν το διέδωσαν όπως θα έπρεπε, ιδιαίτερα οι Χαλίφηδες, ο Άμπου Μπακρ, ο Όμαρ και ο ‘Ουθμάν. Οι Σιίτες ισχυρίζονται ότι η απιστία των προαναφερθέντων είναι μεγαλύτερη από την απιστία όλων των υπολοίπων Συντρόφων.
Εμείς λέμε ότι οι Σύντροφοι του Αγγελιαφόρου του Αλλάχ  είναι οι καλύτεροι της δημιουργίας μετά τους Προφήτες και τους Αγγελιαφόρους. Πιστεύουμε ότι όλοι είναι αξιόπιστοι, και δεν επινοούν ψεύδη κατά του Προφήτη . Ήταν αξιόπιστοι στη μετάδοση του Μηνύματος του Ισλάμ σε μάς.
3. Οι Ράφιντα ισχυρίζονται ότι οι 12 Ιμάμηδές τους είναι αλάνθαστοι. Ισχυρίζονται ότι βλέπουν τα αόρατα και γνωρίζουν όλα όσα διδάχθηκαν στους Αγγέλους, τους Προφήτες και τους Αγγελιαφόρους. Ισχυρίζονται ότι έχουν τη γνώση των αοράτων και όσων θα συμβούν στο μέλλον. Τίποτα δε μένει κρυφό σ’ αυτούς. Ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν κάθε γλώσσα στον κόσμο και ότι η γη τους ανήκει.
Εμείς λέμε ότι οι 12 Ιμάμηδες είναι σαν όλους τους συνηθισμένους ανθρώπους. Ανάμεσά τους υπάρχουν λόγιοι και Χαλίφηδες. Δεν τους αποδίδουμε όσα δεν απέδωσαν οι ίδιοι στους εαυτούς τους. Αντιθέτως, αυτοί δήλωσαν ότι αρνούνται όλα αυτά και ότι είναι αθώοι από τους φανατικούς ισχυρισμούς των αρ-Ράφιντα.

 
Ποια είναι η πίστη των Σιιτών αναφορικά με την ημέρα ‘Ασουρά’ και την αρετή της σύμφωνα με αυτούς;
Οι Ράφιντα οργανώνουν εορτασμούς, κηδείες και εκδηλώσεις στους δρόμους και σε ανοιχτούς χώρους. Φορούν  μαύρα ρούχα ως ένδειξη πένθους στην «επέτειο» του θανάτου του αλ-Χουσαΐν . Οργανώνεται τις πρώτες δέκα ημέρες του Μουχάρραμ κάθε χρόνο. Θεωρούν πως πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που θα τους φέρουν πιο κοντά στον Αλλάχ. Χτυπούν τα πρόσωπα, τα στήθη και τις πλάτες τους.  Ξεσκίζουν τα ρούχα τους ουρλιάζουντας «Ω, Χουσαΐν, Ω, Χουσαΐν!». Αυτό το βλέπουμε ιδιαίτερα τη δέκατη ημέρα του Μουχάρραμ. Χτυπιούνται με αλυσίδες και ξίφη όπως συμβαίνει στο Ιράν.
Οι λόγιοί τους τούς ενθαρρύνουν να προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις, πράγμα που τους καθιστά αντικείμενα γέλιου. Ένας από τους λογίους τους, ο Μωχάμμαντ Χάσαν Ααλ Κάσιφ αλ-Γάττα, ρωτήθηκε τι κάνουν τα μέλη της πίστης τους και τι ελπίζουν ότι θα επιτύχουν χτυπώντας τους εαυτούς τους, και εκείνος απάντησε: «Αυτό είναι ένδειξη σεβασμού προς τα τελετουργικά του Αλλάχ.». Παρέθεσε, έπειτα, τα λόγια του Αλλάχ διαστρεβλώνοντας την έννοια τους:
ذَٰلِكَ وَمَن يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِن تَقْوَى الْقُلُوبِ
{… και όποιος τιμά (και σέβεται) τα τελετουργικά του Αλλάχ (δηλ. τα Σύμβολα της θρησκείας, όπως το προσκύνημα και τη θυσία ζώων κτλ.), τότε αυτό προέρχεται από την ευσέβεια των καρδιών (δηλ. το κάνει όποιος είναι ευσεβής).} (22:32)
 
Ποια είναι η πίστη των Σιιτών αναφορικά με το Μπάι‘α (Όρκο Αφοσίωσης)
Οι Ράφιντα θεωρούν κάθε κυβέρνηση πέρα από αυτήν των 12 Ιμαμάτων ψευδή και άκυρη. Αναφέρεται στο αλ-Κάφι και στο αλ-Γαΐμπα από τον αν-Νου‘μάνι ότι ο Άμπου Τζά‘φαρ είπε: «Κάθε κράτος που έχει ιδρυθεί πριν την εμφάνιση του αλ-Κά’ιμ, αλ-Μάχντι, ο ηγέτης του είναι Ταγούτ (παραβάτης).»
Σύμφωνα μ’ αυτούς, δεν είναι νόμιμο να υπακούει κανείς έναν κυβερνήτη, εκτός μέσω Ατ-Τακκία, αν αυτός δεν έχει χριστεί από την εντολή του Αλλάχ με φανερό τρόπο. Περιγράφουν τους Σουνίτες κυβερνήτες ως καταπιεστές και ως ακατάλληλους να κυβερνήσουν. Αυτό λένε για τους χαλίφηδες του Ισλάμ, τον Άμπου Μπακρ, τον Όμαρ και τον ‘Ουθμάν, η ευαρέστηση του Αλλάχ επ’ αυτών.
Ο Ράφιντι αλ-Μάτζλισι, ένας από τους Σιίτες αιρετικούς και αυτός που συνέταξε το Μπιχάαρ αλ-Ανουάρ, είπε για τους Ορθά Καθοδηγημένους Χαλίφηδες: «Ήταν κυβερνήτες που έλαβαν την εξουσία με τη βία, ήταν αποστάτες, είθε ο Αλλάχ να τους καταραστεί, και να καταραστεί όποιους τους ακολουθούν που αδίκησαν τους Αχλ αλ-Μπάιτ (την οικογένεια του Προφήτη ) παλιά και τώρα.»
Τα προαναφερθέντα τα λέει ο Ιμάμης τους, αλ-Μάτζλισι. Το βιβλίο του θεωρείται μια σημαντική πηγή για τους Αρ-Ράφιντα.
Βάσει της πεποίθησής τους σχετικά με τους Σουνίτες κυβερνήτες, θεώρησαν όποιον συνεργάστηκε μαζί τους Ταγούτ και καταπιεστή. Ο Αλ-Κουλάινι αφηγήθηκε ότι ο Όμαρ μπιν Χανδάλα είπε: «Ρώτησα τον Άμπου Αμπντ Αλλάχ για δύο άνδρες από τους συντρόφους μας, που διαφωνούν για ένα χρέος ή μια κληρονομιά, επιτρέπεται να ζητούν κρίση από τον κυβερνήτη ή από τον δικαστή; Εκείνος είπε: ‘Όποιος ζητά την κρίση τους, είτε είχε δίκιο είτε όχι, στ’ αλήθεια παίρνει παράνομα χρήματα, ακόμα κι αν είναι δικαίωμά του επειδή τα έχει λάβει μέσω της κρίσης ενός Ταγούτ.’»
Ο Αλ-Χουμεϋνί είπε στο βιβλίο του «Η Ισλαμική Κυβέρνηση»: «Ο ίδιος ο Ιμάμης θα πρέπει να αποτρέπει κάποιον από το να πάει να ζητήσει δικαιοσύνη μέσω των κυβερνητών και των δικαστών τους. Το να πάει κανείς σ’ αυτούς είναι σα να πάει σε Ταγούτ.»
Στο ένατο κεφάλαιο του βιβλίου Ατ-Τακκία φι Φίκχ Αχλ αλ-Μπάιτ, όπου αναφέρεται η Ατ-Τακκία σχετικά με το Τζιχάντ, αναφέρονται τα λόγια του Άγιατ Αλλάχ Αλ-Χάτζ ασ-Σεΐχ Μούσλιμ Αντ-Ντάουρι που μιλά σχετικά με το να δουλεύει κανείς για κάποιον καταπιεστικό κυβερνήτη. Αυτό που εννοούσε με το «καταπιεστικός κυβερνήτης» είναι ο Σουνίτης κυβερνήτης. Είπε: «Το να δουλεύει κανείς για έναν Σουνίτη κυβερνήτη χωρίζεται σε τρία επίπεδα. Κάποιες φορές δουλεύει κάποιος για να διευκολύνει τις ζωές των πιστών (Σιιτών) και για να φροντίσει τις ανάγκες τους. Η ηγεσία αυτής της κατηγορίας είναι αξιέπαινη. Κάποιες φορές θα δουλέψει κανείς γι’ αυτούς με σκοπό να αποκτήσει περισσότερα μέσα βιοπορισμού. Η ηγεσία αυτού του επιπέδου είναι επιτρεπτή, αλλά και ανεπιθύμητη ταυτόχρονα, αν όμως αυτός που δουλεύει διευκολύνει ταυτόχρονα τις ζωές των πιστών (Σιιτών), αυτό αποζημιώνει το προηγούμενο. Άλλες φορές θα δουλέψει κανείς επειδή δε βρίσκει άλλη πηγή συντήρησης και θέλει να βρει τα βασικά για να καλύψει τις ανάγκες του, και αυτή η κατηγορία είναι νόμιμη.»
Αγαπητέ αδελφέ δες πώς βλέπουν τους Σουνίτες Μουσουλμάνους ως: καταπιεστές! Κοίταξε πώς νομιμοποιούν το να δουλεύει κανείς για κάποιον Σουνίτη με συγκεκριμένους όρους, ο σημαντικότερος των οποίων είναι να μπορεί να ωφελεί τους Σιίτες, ώστε αυτή η εργασία να θεωρηθεί νόμιμη!
Οι Σιίτες έχουν μόνο αφοσίωση στις κυβερνήσεις Σιιτών. Όπου κι αν εργάζονται κάνουν ό,τι μπορούν για να φέρουν δύναμη στους άλλους Σιίτες και να προσπαθήσουν να παραμερίσουν τους Σουνίτες Μουσουλμάνους.

 
Ποια είναι η κρίση για την προσέγγιση δογματικά μεταξύ των Σουνίτων Μουσουλμάνων και των Πολυθεϊστών Ράφιντα, για την παράβλεψη των διαφορών ανάμεσά τους, και για τον ισχυρισμό ότι όλοι είμαστε Μουσουλμάνοι;
Θα παραθέσω σε αυτό το σημείο ένα άρθρο που έγραψε ο Νάσιρ αλ-Κιφάρι, είθε ο Αλλάχ να τον προστατεύσει, στο βιβλίο του: «Μασ’αλατ ατ-Τακρίμπ»:
Πώς μπορεί να γίνει προσέγγιση δογματικά με αυτούς που δυσφημούν το Κοράνιο, το ερμηνεύουν με ανάρμοστο και λανθασμένο τρόπο και ισχυρίζονται ψευδώς ότι κάποια Κεφάλαια έχουν χαθεί, σαν το κεφάλαιο του «Αλ-Ουιλάγια» (Η ηγεσία), το οποίο δεν υπήρξε ποτέ για να χαθεί!!
Πώς μπορεί να γίνει προσέγγιση δογματικά με αυτούς που βλέπουν το Ιμαμάτο ως μορφή προφητικής ιδιότητας και τους Ιμάμηδές τους ως καλύτερους από τους Προφήτες;
Πώς μπορεί να γίνει προσέγγιση δογματικά με αυτούς που ερμηνεύουν τη λατρεία του Αλλάχ, η οποία αποτέλεσε και το μήνυμα όλων των Προφητών και των Αγγελιαφόρων Του, με λανθασμένη σημασία ισχυριζόμενοι ότι η υπακοή προς τον Αλλάχ είναι να υπακούει κανείς στους Ιμάμηδες και το Σιρκ (απόδοση εταίρων στην λατρεία με τον Αλλάχ) είναι να υπακούει σε κάποιον άλλον εκτός από τους Ιμάμηδες!
Πώς μπορεί να γίνει προσέγγιση δογματικά με αυτούς που αποδίδουν απιστία στους Συντρόφους του Αγγελιαφόρου του Αλλάχ , και ισχυρίζονται ότι όλοι είναι άπιστοι εκτός από τρεις, τέσσερις ή εφτά, ανάλογα με τις διάφορες αφηγήσεις.
Απέκλιναν από τη γενική σύνοδο των Μουσουλμάνων αναφορικά με τα δόγματα όπως το Ιμαμάτο, το αλάνθαστο, το Ατ-Τακκία, και στο ότι καινοτόμησαν την πίστη της αρ-Ράτζ‘α, του Αλ-Γάιμπα και του αλ-Μπαντά’!

 
Τι έχουν πει οι Ασ-Σάλαφ (οι Ευσεβείς Πρόγονοι) για τους Ράφιντα;
Ο Σεΐχ αλ-Ισλάμ Ιμπν Ταϊμίγια, το έλεος του Αλλάχ σ’ αυτόν, είπε: «Οι λόγιοι Μουσουλμάνοι από γενιά σε γενιά έχουν συμφωνήσει ομόφωνα ότι οι Ράφιντα είναι οι πιο αναξιόπιστοι και ανειλικρινείς. Το γνώρισμα της ανειλικρίνειας παρατηρείται ανάμεσά τους από παλιά, και γι’ αυτό οι λόγιοι τους χαρακτηρίζουν ψεύτες.».
Ο Άσχαμπ μπιν Αμπντ Αλ-‘Αζίζ είπε: «Ρώτησα τον Ιμάμ Μάλικ, το έλεος του Αλλάχ σ’ αυτόν, για τους Ράφιντα και είπε: ‘Να μην τους μιλάς, ούτε να παραθέτεις τίποτα από αυτούς, γιατί είναι ανειλικρινείς.’».
Ο Ιμάμ Μάλικ, το έλεος του Αλλάχ σ’ αυτόν, είπε: «Αυτός που βρίζει τους Συντρόφους του Αγγελιαφόρου του Αλλάχ  δεν έχει μερίδιο στο Ισλάμ.».
Ο Ιμπν Καθίρ είπε στην εξήγηση του εδαφίου:
مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ ۚ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ ۖ تَرَاهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِّنَ اللَّهِ وَرِضْوَانًا ۖ سِيمَاهُمْ فِي وُجُوهِهِم مِّنْ أَثَرِ السُّجُودِ ۚ ذَٰلِكَ مَثَلُهُمْ فِي التَّوْرَاةِ ۚ وَمَثَلُهُمْ فِي الْإِنجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَىٰ عَلَىٰ سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ ۗ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُم مَّغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا
{Ο Μωχάμμαντ είναι ο Αγγελιαφόρος του Αλλάχ. Και αυτοί που είναι μαζί του είναι δυνατοί απέναντι στους άπιστους, και είναι ελεήμονες μεταξύ τους. Τους βλέπεις να υποκλίνονται και να πέφτουν πρηνείς (σε προσευχή), αναζητώντας Χάρη από τον Αλλάχ και Ευαρέστηση. Το σημάδι (της πίστης) τους είναι στα πρόσωπά τους (μέτωπα) από το ίχνος της πρηνούς στάσης. Η περιγραφή τους στην Τορά και η περιγραφή τους στο Ευαγγέλιο είναι σαν ένα φυτό (σπόρος) που τα κλαδιά του βγαίνουν και το δυναμώνουν και έπειτα γίνεται χοντρό (δηλ. οι Μουσουλμάνοι ήταν λίγοι αρχικά και έπειτα αυξήθηκαν σε αριθμό) και έτσι στέκεται ίσια στον κορμό του, ευχαριστώντας τους καλλιεργητές (για την ομορφιά και την ισσοροπία του), ώστε Αυτός (ο Αλλάχ) να πειράζει μ’ αυτούς (τους Συντρόφους) τους άπιστους. Ο Αλλάχ έχει υποσχεθεί σ’ αυτούς που πιστεύουν και κάνουν ενάρετες πράξεις ανάμεσά τους, συγχώρεση και μια σπουδαία αμοιβή.} (48:29)
…από αυτό το εδάφιο ο Ιμάμ Μάλικ, το έλεος του Αλλάχ σ’ αυτόν, καθιέρωσε την απιστία των Ράφιντα, οι οποίοι απεχθάνονται τους Συντρόφους του Προφήτη . Είπε: «Τους πειράζουν, και όποιος πειράζει κάποιον Σύντροφο είναι ο ίδιος Κάφιρ (άπιστος) σύμφωνα με αυτό το εδάφιο.»
Ο Ιμάμ αλ-Κόρτομπι είπε: «Ο Ιμάμ Μάλικ είχε δίκιο στη ρήση του και ήταν σωστός στην εξήγηση αυτού του εδαφίου. Όποιος γελοιοποιεί ή απαξιώνει έναν Σύντροφο, τότε απορρίπτεται και διαψεύδει τα Λόγια του Αλλάχ σε αυτό το Εδάφιο.»
Ο Άμπου Χάτιμ είπε: «Ο Ιμάμ ασ-Σάφ‘ι είπε: ‘Δεν έχω δει κανέναν πιο ψεύτη από τους Ράφιντα.’»
Ο Μού’μιλ μπιν Αχάμπ είπε: «Άκουσα τον Γιαζίντ μπιν Χαρούν να λέει: ‘Μην γράψετε οποιαδήποτε αφήγηση από τους Ράφιντα, γιατί είναι ψεύτες.’»
Ο Μωχάμμαντ μπιν Σα‘ΐντ αλ-Ασμπαχάνι είπε: «Άκουσα τον Σουράικ να λέει: ‘Να λαμβάνεις τη γνώση από όλους όσους συναντάς, εκτός από τους Ράφιντα, γιατί επινοούν αφηγήσεις του Προφήτη  και άλλων και έπειτα θεωρούν ό,τι επινόησαν ως θρησκεία τους.». Ο Σουράικ μπιν Αμπντ Αλλάχ ήταν ο Δικαστής της Κούφα.
Ο Μου‘αουίγια είπε: «Άκουσα τον αλ-Ά‘μας να λέει: ‘Άκουσα τους ανθρώπους να τούς αποκαλούν ψεύτες.’». Εννοούσε τους συντρόφους του Σιίτη αλ-Μουγκίρα μπιν Σα‘ΐντ, τον οποίο ο Ιμάμ αδ-Δάχαμπι περιέγραψε ως ψεύτη.
Ο Σεΐχης αλ-Ισλάμ μπιν Ταΐμίγια, το έλεος του Αλλάχ σ’ αυτόν, είπε: «Όσο για τους Ράφιντα, οι απαρχές της απόκλισής τους πηγάζουν από την απιστία και την ετεροδοξία σκοπίμως. Ψεύδονται και οι ίδιοι το δηλώνουν αυτό: ‘Η θρησκεία μας είναι το Ατ-Τακκία’. Ο όρος Ατ-Τακκία αναφέρεται στην απόκρυψη στην καρδιά άλλων από αυτά που λες στους ανθρώπους. Αυτό είναι ψέμα και υποκρισία παράλληλα».
Ο Αμπντ Αλλάχ μπιν Άχμαντ μπιν Χάνμπαλ είπε: «Ρώτησα τον πατέρα μου για τους Ράφιντα, και είπε: ‘Εκείνοι που βρίζουν τον Αμπου Μπακρ και τον Όμαρ;!!! Ζήτα από τον Αλλάχ να ελεήσει τον Αμπου Μπακρ και τον Όμαρ, και να είσαι αθώος από όποιον τους μισεί.’».
Ο Αλ-Μαρούζι είπε: ‘Ρώτησα τον Αμπντ Αλλάχ για αυτούς που βρίζουν τον Άμπου Μπακρ, τον Όμαρ και την Αΐσα, και είπε, ‘Δεν βλέπω αυτούς τους ανθρώπους να είναι Μουσουλμάνοι.’»
Ο Χαρούν μπιν Ζιγιάντ είπε: ‘Άκουσα τον Αλ-Φιργιάμπι να ερωτάται για κάποιον που βρίζει τον Άμπου Μπακρ, και απάντησε πως ήταν Κάφιρ (άπιστος), και ρώτησε αν πρέπει ή όχι να τελείται προσευχή Τζανάζα για αυτό το άτομο όταν πεθάνει, και απάντησε όχι.’»
Όταν ο Ιμάμ Ιμπν Χαζμ, το έλεος του Αλλάχ σ’ αυτόν, συζητούσε με τους Χριστιανούς και εκείνοι έφεραν σ’ αυτόν τα βιβλία των Ράφιντα για να τον διαψεύσουν, εκείνος τους είπε: ‘Οι Ράφιντα δεν είναι Μουσουλμάνοι, οι δηλώσεις τους δεν μπορούν να είναι επιχείρημα κατά του Ισλάμ.»
Ο Άμπου Ζούρ‘α αρ-Ράζι είπε: «Αν δείτε κάποιον άνδρα να δυσφημεί κάποιον από τους Συντρόφους του Αγγελιαφόρου του Αλλάχ , να ξέρετε ότι είναι αιρετικός.»
Στη Μόνιμη Επιτροπή του Ιφτά’ στη Σαουδική Αραβία τέθηκε μία ερώτηση. Αυτός που έθεσε την ερώτηση και μια ομάδα ανθρώπων ζούν νότια κοντά στο Ιράκ όπου ζει εκεί κοντά τους μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι είναι Σιίτες αίρεση Τζά‘φαρεγια. Μερικοί Σουνίτες Μουσουλμάνοι αρνούνταν να φάνε από τα σφαγιασμένα ζώα από εκείνους τους Σιίτες, ενώ άλλοι τα έτρωγαν. Η ερώτηση είναι: ‘Είναι νόμιμο για έναν Σουνίτη να τρώει από αυτά, ενώ είναι γνωστό ότι επικαλούνται τον Άλι, τον αλ-Χάσαν και τον Αλ-Χουσαΐν σε περιόδους ευχέρειας και δυσχέρειας αντί να επικαλούνται τον Αλλάχ;
Η Μόνιμη Επιτροπή του Ιφτά’, αποτελούμενη από τον Σεΐχη Αμπντ Αλ-‘Αζίζ μπιν Μπαζ, το Σεΐχη Αμπντ Αρ-Ραζάκ ‘Αφίφι, τον Σεΐχη Αμπντ Αλλάχ μπιν Γαντιγιάν και τον Σεΐχη Αμπντ Αλλάχ μπιν Κα‘ούντ, είθε ο Αλλάχ να τους ανταμείψει όλους, απάντησε:
Όλη η δόξα ανήκει στον Αλλάχ, και είθε ο Αλλάχ να επαινέσει τον Προφήτη και να τον καταστήσει ασφαλή από κάθε υποτιμητικό πράγμα. Αν το θέμα είναι όπως αναφέρεται από τον ερωτήσαντα, ότι δηλαδή, υπάρχουν άνθρωποι που είναι Σιίτες Τζά‘φαρι και επικαλούνται τον Άλι, τον αλ-Χάσαν και τον Αλ-Χουσαΐν αντί να επικαλούνται τον Αλλάχ, τότε είναι πολυθεϊστές που έχουν αποστατήσει από το Ισλάμ. Αναζητούμε στον Αλλάχ καταφύγιο από αυτό. Δεν είναι νόμιμο να τρώνε τα σφαγιασμένα ζώα, γιατί θεωρούνται «Μαϊτάχ», δηλ. παράνομα ζώα. Ακόμη κι αν το όνομα του Αλλάχ αναφέρεται πριν τη σφαγή.».
Ο λόγιος Αμπντ Αλλάχ μπιν Αμπντ Αρ-Ραχμάν μπιν Αλ-Τζιμπρίν, είθε ο Αλλάχ να τον προστατεύσει, ρωτήθηκε: «Έχουμε έναν Ράφιντι που εργάζεται ως χασάπης. Οι Σουνίτες Μουσουλμάνοι του φέρνουν τα ζώα τους για σφαγή. Υπάρχουν και μερικά εστιατόρια που συνεργάζονται με αυτόν. Ποιος είναι ο κανόνας για τη συνεργασία με αυτόν τον Ράφιντι; Ποιος είναι ο κανόνας για τα σφαγιασμένα ζώα;
Ουά ‘αλάικουμ ας-σαλάμ ουά ράχματο Αλλάχ ουά μπαρακάτο. Το ζώο που σφαγιάζεται από τον Ράφιντι δεν είναι νόμιμο για εμάς, ούτε νόμιμο προς κατανάλωση. Οι Ράφιντα είναι πολυθεϊστές, γιατί επικαλούνται τον Άλι σε περιόδους ανάγκης, ακόμη και κατά τη διάρκεια του ‘Άραφα, του Ταουάφ και του Σά‘ι. Επικαλούνται τα παιδιά του και τους Ιμάμηδές τους, όπως έχουμε ακούσει σε πολυάριθμες περιστάσεις. Αυτό αποτελεί μορφή του μεγαλύτερου Σιρκ και αποστασία.
Κολακεύουν τον Άλι, η ευαρέστηση του Αλλάχ επ’ αυτόν, και του αποδίδουν χαρακτηριστικά που ανήκουν μόνο στον Αλλάχ, όπως τους έχουμε ακούσει να κάνουν στη διάρκεια του ‘Άραφα. Θεωρούνται, έτσι, αποστάτες καθώς καθιστούν τον Άλι Θεό ή Δημιουργό, που έχει δύναμη πάνω στις υποθέσεις του σύμπαντος, και γνωρίζει τα αόρατα και έχει τη δύναμη να βλάψει και να ωφελήσει.
Βεβηλώνουν, επίσης, το Κοράνιο και ισχυρίζονται ότι οι Σύντροφοι του Αγγελιαφόρου του Αλλάχ  το διαστρέβλωσαν και παρέλειψαν από αυτό ορισμένα πράγματα που έχουν σχέση με την οικογένεια του Προφήτη. Δεν ακολουθούν τα Λόγια του Κορανίου, ούτε τα βλέπουν ως απόδειξη.
Δυσφημούν, επίσης, τους σπουδαίους Συντρόφους του Αγγελιαφόρου του Αλλάχ , και ιδιαίτερα τρεις από εκείνους, τον Αμπού Μπακρ, τον Όμαρ και τον ‘Ουθμάν, και τις μητέρες των πιστών και τους γνωστούς Συντρόφους, όπως τον Άνας, τον Τζάμπιρ και τον Άμπου Χουράιρα. Δεν αποδέχονται τα Χαντίθ τους γιατί ισχυρίζονται πως είναι Άπιστοι. Δεν αποδέχονται τα χαντίθ που αφηγούνται το Σαχίχ Αλ-Μπουχάρι και το Σαχίχ Μόσλεμ, εκτός από τις αφηγήσεις που αποδίδονται στον Αχλ Αλ-Μπάιτ (η οικογένεια του Προφήτη ).
Χρησιμοποιούν ψευδή Χαντίθ ή σωστά Χαντίθ, αλλά δεν έχουν καν ενδείξεις ή αποδείξεις για όσα λένε. Είναι υποκριτές και λένε το αντίθετο από αυτό που κρύβουν στις καρδιές τους. Λένε: «Όποιος δεν έχει Ατ-Τακκία, δεν έχει Ντιν (δηλ. θρησκεία).»
 
Σούρα αλ-Ουιλάγια (Η Ηγεσία)
Αυτή είναι η μετάφραση του κεφαλαίου που οι Σιίτες ισχυρίζονται ΨΕΥΔΩΣ ότι έχει αφαιρεθεί από το Κοράνιο από από κάποιους Συντρόφους του Προφήτη  για να κρύψουν το δικαίωμα του Άλι στην ηγεσία του Μουσουλμανικού κόσμου.
Ω, σεις που πιστεύετε, πιστέψτε στα δύο φώτα που Στείλαμε κάτω, τα οποία σάς απαγγέλλουν τα Εδάφιά Μου και σας προειδοποιούν από το μαρτύριο μιας Μεγάλης Ημέρας. Δύο φώτα που είναι το ένα από το άλλο, και εγώ είμαι ο Αλ-Σαμεί‘ (Ακούω τα πάντα), ο Αλ-‘Αλείμ (Παντογνώστης). Αυτοί που είναι πιστοί στα Εδάφια και στον Αγγελιαφόρο Του, στ’ αλήθεια έχουν Κήπους ευδαιμονίας. Αυτοί που αποστάτησαν, αφού πίστεψαν αμελώντας το συμβόλαιο που δόθηκε σ’ αυτούς από τον Αγγελιαφόρο θα πεταχτούν στην Κόλαση. Αδίκησαν τους εαυτούς τους και παράκουσαν τον αλ-Ουασέι (αντιπρόσωπο, δηλ. τον Άλι), σ’ αυτούς θα δοθεί να πιουν από το Χαμίμ (ένα ποτάμι στην Κόλαση). Στ’ αλήθεια, είναι ο Αλλάχ που φώτισε τους ουρανούς και τη γη με ό,τι Θέλησε και επέλεξε από τους αγγέλους και επέλεξε από τους πιστούς για να κυριαρχήσουν στη Δημιουργία Του. Ο Αλλάχ κάνει ό,τι θέλει, δεν υπάρχει Θεός εκτός από Αυτόν, είναι ο Παντελεήμων, ο Πολυεύσπλαχνος.
Οι του παρελθόντος που ήταν πριν από αυτούς σχεδίαζαν κακόβουλα σχέδια για τους Αγγελιαφόρους τους, έτσι ο Αλλάχ τους κατέστρεψε τα σχέδιά τους, στ’ αλήθεια το μαρτύριο του Αλλάχ είναι επώδυνο. Στ’ αλήθεια, ο Αλλάχ κατέστρεψε το λαό των Αντ και των Θαμούντ εξ’ αιτίας αυτών που έκαναν και τους έκανε για σας φανερό Σημείο, δεν φοβάστε; Ο Φαραώ τιμωρήθηκε για ό,τι έκανε στον Μωυσή και στον Αδελφό του, Χαρούν, Εγώ έπνιξα αυτόν και εκείνους που τον ακολουθούσαν, ώστε αυτό να λειτουργήσει ως Σημείο για σας, μα η πλειοψηφία σας είναι αμαρτωλοί. Ο Αλλάχ θα τους συγκεντρώσει την Ημέρα της Ανάστασης και δε θα μπορούν να απαντήσουν, όταν ανακρίνονται. Η Κόλαση είναι η κατοικία τους και στ’ αλήθεια, ο Αλλάχ είναι Παντογνώστης, Πάνσοφος. Ω, Αγγελιαφόρε, μετάφερε την προειδοποίησή Μου σ’ αυτούς, γιατί τελικά θα μάθουν. Αυτοί που απομακρύνθηκαν από τα Αγιάτ (Σημεία, Εδάφια) και τις Κρίσεις Μου θα είναι ανάμεσα στους χαμένους. Αυτοί που είναι ειλικρινείς στο Συμβόλαιο θα αμειφθούν με τους κήπους της ευδαιμονίας. Στ’ αλήθεια, ο Αλλάχ συγχωρεί τα πάντα και έχει μια σπουδαία αμοιβή.
Στ’ αλήθεια, ο Άλι είναι ανάμεσα στους ευσεβείς. Θα του Δώσουμε την πλήρη αποζημίωσή του την Ημέρα της Ανάστασης. Δεν Είμαστε για την αδικία που έλαβε απληροφόρητοι. Τον έχουμε τιμήσει πάνω απ’ όλη την οικογένειά σου. Στ’ αλήθεια, αυτός και η οικογένειά του είναι υπομονετικοί. Στ’ αλήθεια, ο εχθρός τους είναι ο αρχηγός των εγκληματιών. Πες σ’ αυτούς που αποστάτησαν, αφού πίστεψαν: «Έχετε αναζητήσει τα στολίδια αυτού του κόσμου, και σπεύσατε να τα αποκτήσετε. Και ξεχνάτε τι έχει υποσχεθεί σε σας ο Αλλάχ και ο Αγγελιαφόρος Του και παραμελήσατε το συμβόλαιο του Αλλάχ πάνω σας. Κι Εμείς φέραμε πολλά παραδείγματα για σας, ώστε να καθοδηγηθείτε.»
Ω, Αγγελιαφόρε, Στείλαμε κάτω σε σένα πολλά ξεκάθαρα Εδάφια τα οποία δηλώνουν ότι όσοι πεθάνουν πιστοί θα είναι πετυχημένοι, και όποιος απομακρυνθεί θα είναι χαμένος. Απομακρύνσου από αυτούς στ’ αλήθεια αυτοί θα απομακρυνθούν. Στ’ αλήθεια θα τους συγκεντρώσουμε μια Ημέρα κατά την οποία τίποτα δε θα τους ωφελήσει, ούτε σε τίποτα θα λάβουν έλεος. Η Κόλαση θα είναι η κατοικία τους και από την οποία δεν θα βγουν. Έτσι, επαίνεσε το Όνομα του Κυρίου σου και να είσαι απ’ αυτούς που πέφτουν πρηνείς.
Στείλαμε τον Μωυσή και τον Χαρούν (για να βοηθήσει και να υποστηρίξει τον Μωυσή ενάντια στον Φαράω), μα αυτοί (οι Εβραίοι) ήθελαν (επέλεξαν) τον Χαρούν (πάνω από τον Μωυσή). Έτσι, να είσαι υπομονετικός, και κάναμε απ’ αυτούς (τους Εβραίους) πιθήκους και χοίρους και τους καταραστήκαμε μέχρι την Ημέρα της Ανάστασης. Έχε υπομονή και αυτοί θα δουν. Σε Δώσαμε να δικάσεις μεταξύ των ανθρώπων, όπως Δώσαμε στους προηγούμενους Αγγελιαφόρους. Κάναμε μετά από σένα Ουασέι (αντιπρόσωπο, δηλ. τον Άλι) για σένα, ώστε για αυτόν (Άλι) να επιστρέψουν.
Όποιος παραβεί την Εντολή Μου, στ’ αλήθεια θα επιστρέψει σε Μένα. Ας απολαύσουν την απιστία τους για λίγο, και μη ρωτάς γι’ αυτούς που σπάνε το συμβόλαιο. Ω, Αγγελιαφόρε, Κάναμε για σένα στους λαιμούς εκείνων που πίστεψαν ένα συμβόλαιο, λάβετέ το, λοιπόν, υπόψη, και να είστε από τους ευγνώμονες.
Στ’ αλήθεια, ο Άλι τελεί προσευχές τη νύχτα και φοβάται τη Μέλλουσα Ζωή, και ελπίζει στην αμοιβή του Κυρίου του. Πες, είναι εκείνοι που αδικούν τους εαυτούς τους ίσοι με αυτόν, ενώ γνωρίζουν για την τιμωρία Μου; Θα Βάλουμε στους λαιμούς τους αλυσίδες και θα μετανιώσουν για ό,τι έκαναν. Σου έχουμε δώσει τα ευχάριστα νέα για τους καλούς του απογόνους. Οι οποίοι στην Εντολή Μου δεν παρακούν. Έχουν έλεος από Μένα ενώ είναι ζωντανοί και μετά το θάνατό τους και κατά την Ημέρα την Ανάστασης, και η Οργή Μου θα πέσει σε όποιους τους αδικήσουν, στ’ αλήθεια όποιοι τους αδικήσουν είναι οι χαμένοι. Και αυτοί που τους ακολούθησαν και πήραν το μονοπάτι τους, θα λάβουν από Μένα έλεος και θα κατοικήσουν με ασφάλεια στον Παράδεισο, και κάθε έπαινος ανήκει στον Αλλάχ, τον Κύριο των Κόσμων.
 
Το υποτιθέμενο πινακίδιο της Φάτιμα
Οι Αρ-Ράφιντα ισχυρίζονται ΨΕΥΔΩΣ ότι ο άγγελος Τζιμπρήλ  έφερε αποκάλυψη στην Φάτιμα (η κόρη του Προφήτη ) μετά από το θάνατο του Προφήτη Μωχάμμαντ , και ότι ο Άλι μπιν Άμπι Τάλιμπ, ο άντρας της κρύφτηκε πίσω από την κουρτίνα και έγραψε ότι άκουσε η Φάτιμα από τον Τζιμπρήλ . Αυτό είναι τεράστιο ψέμα, αφού ο Αλλάχ ανέφερε στο Κοράνιο ότι ο Μωχάμμαντ  είναι ο τελευταίος Προφήτης για την ανθρωπότητα και καμία αποκάλυψη δε θα σταλεί μετά από αυτόν. Παρόλο αυτά οι Ράφιντα θεωρούν αυτό το υποτιθέμενο πινακίδιο σαν να είναι το Κοράνιο!! Τώρα ελάτε να δουμε τι λέει αυτό το πινακίδιο:
Αυτό είναι ένα Βιβλίο από τον Αλλάχ, τον Παντοδύναμο, τον Πάνσοφο, προς τον Μωχάμμαντ, τον Προφήτη Του, το φως Του, τον Πρέσβη Του και τη ζωντανή απόδειξή Του προς την ανθρωπότητα. Ο Γαβριήλ το έφερε κάτω από τον Κύριο των Κόσμων. Ω, Μωχάμμαντ εξύψωσε τα Ονόματά Μου και να είσαι ευγνώμων για τις Χάρες Μου, τις οποίες Παραχώρησα σε σένα. Μην είσαι αγνώμων όσον αφορά τα Σημεία Μου. Στ’ αλήθεια, Είμαι ο Αλλάχ, δεν υπάρχει θεός εκτός από Μένα, τον Καταστροφέα των αλαζόνων και τον Βοηθό των καταπιεσμένων. Όποιος ελπίζει σε κάτι πέρα απ’ την αμοιβή Μου ή φοβάται άλλον εκτός από Εμένα, θα τον Τιμωρήσω με τρόπο με τον οποίο δεν Τιμώρησα κανέναν άλλον. Έτσι, να λατρεύετε Εμένα και να εξαρτάστε από Μένα. Δεν έχω στείλει Προφήτη χωρίς να έχω ορίσει γι’ αυτόν έναν Ουασέι (αντιπρόσωπο). Έχω προτιμήσει εσένα πάνω απ’ όλους τους Προφήτες και έχω προτιμήσει τον Ουασέι σου πάνω απ’ τους άλλους Ουασί. Σε έχω Τιμήσει με τον αλ-Χάσαν και τον αλ-Χουσάιν. Έκανα τον αλ-Χάσαν θεματοφύλακα της γνώσης μετά από τον πατέρα του. Έπειτα Ευλόγησα τον αλ-Χουσάιν, κάνοντάς τον μάρτυρα. Είναι ο καλύτερος μάρτυρας με την υψηλότερη θέση. Έκανα τα Λόγια και το επιχείρημά Μου να είναι μαζί του. Όποιος αγαπά την οικογένειά του, Εγώ θα τον ανταμείψω, και όποιος δείχνει εχθρά στον οικογένειά του, Εγώ θα τον τιμωρήσω. Ο πρώτος στην οικογένειά του είναι ο Άλι, ο καλύτερος όλων των λατρών. Ο υιός του που μοιάζει με τον παππού του, ο Μωχάμμαντ αλ-Μπάκιρ που έχει από τη Γνώση Μου και από τη Σοφία Μου. Αυτοί που αμφισβητούν τον Τζά‘φαρ θα καταστραφούν. Αυτοί που τον απορρίπτουν είναι σαν αυτούς που απορρίπτουν Εμένα. Είναι, στ’ αλήθεια, μια αποδεκτή απόφαση από Μένα το ότι θα Τιμήσω τον Τζά‘φαρ. Μετά απ’ αυτόν θα έλθει ο Μωυσής. Οι Αουλιά’ Μου θα λάβουν την πλήρη αμοιβή. Όποιος απορρίπτει έναν απ’ αυτούς θα έχει απορρίψει πράγματι την Εύνοιά Μου.
Όποιος αλλάξει ένα Εδάφιο από το Βιβλίο Μου θα έχει σχηματίσει ψεύδος εναντίον Μου. Αλίμονο στον ψεύτη που κατασκευάζει ψεύδη εναντίον Μου. Μετά το τέλος της περιόδου του Μωυσή, του δούλου Μου, εκείνου που Αγαπώ (…), αυτός θα σκοτωθεί από έναν αλαζόνα δαίμονα. Θα ταφεί στην πόλη που έχει χτιστεί από τον ευσεβή δούλο δίπλα στον πιο κακό από τη δημιουργία. Είναι μια ορισμένη κρίση από Μένα, ότι ο γιός του, ο Μωχάμμαντ θα είναι ο χαλίφης του μετά από αυτόν. Όποιος πιστεύει σ’ αυτόν, Έχω κάνει τον Παράδεισο την τελική του κατοικία. Θα του επιτρέψω έπειτα να μεσολαβήσει για εβδομήντα από τα μέλη της οικογένειάς του, που είναι καταδικασμένα για την Κόλαση. Θα δώσω ευτυχία στον γιό του, τον Άλι, τον Ουαλέι και υποστηρικτή Μου. Είναι μάρτυράς Μου πάνω στη δημιουργία και ο έμπιστος για την Ουάχι (αποκάλυψη).
Μετά από αυτόν ο κλητής στο δρόμο Μου και ο θεματοφύλακας της Γνώσης, ο αλ-Χάσαν θα έλθει, και αυτό θα ολοκληρωθεί με τον υιό του (…) ο οποίος είναι έλεος για την ανθρωπότητα. Θα λάβει την τελειότητα του Μωυσή, την ομορφιά του Ιησού, και την υπομονή του Ιώβ. Οι άνθρωποι θα υποταχθούν σ’ αυτόν, όπως και οι κεφαλές των Τούρκων και των αντ-Ντάιλαμ. Θα σκοτωθούν, θα καούν, και θα είναι γεμάτοι φόβο, φοβισμένοι. Η γη θα βαφτεί με το αίμα τους. Οι γυναίκες τους θα είναι γεμάτες φόβο και θα τιμωρηθούν. Αυτοί είναι οι Αουλιά’ Μου στην Αλήθεια. Μέσω αυτών θα σταματηθεί η Φίτνα των Αμυά’ Χάντας. Μέσω αυτών θα γίνουν εμφανείς οι σεισμοί, και θα απορριφθούν οι δυσχέρειες. Σ’ αυτούς είναι το έλεος του Αλλάχ και αυτοί είναι οι ορθά καθοδηγημένοι.
Ο Αμπντ Αρ-Ραχμάν μπιν Σάλιμ είπε ότι ο Άμπου Μπασσίρ είπε: «Αν αυτό είναι το μόνο χαντίθ που έχεις ακούσει στη ζωή σου, θα σου αρκέσει.».
Μετά που διαβάσαμε αυτά τα λόγια, φαίνεται ξεκάθαρα πως αυτά τα λόγια μοιάζουν με τα λόγια της παλιάς διαθήκης (των Εβραίων και των Χριστιανών). Όποιος έχει διαβάσει πριν την παλιά διαθήκη θα δει την ομοιότητα μεταξύ τους, σαν αυτός που έγραψε αυτά τα λόγια να είναι ένας Ραββίνος και όχι ενας Μουσουλμάνος!!!

 
Ντουά Σαναμάι Κουράις (δηλ. τα δύο είδωλα των Κουράις)
Εννοούνται ο Άμπου Μπακρ και ο Όμαρ
Ξεκινώ με το όνομα του Αλλάχ, του Παντελεήμονα, του Πολυεύσπλαχνου. Ω, Αλλάχ, δόξασε τον Μωχάμμαντ και την οικογένειά του.
Ω, Αλλάχ, καταράσου τα «Δύο είδωλα» των Κουράις και τα δύο αντικείμενα προλήψεών τους και τα δύο Ταγούτ (ψευδή αντικείμενα λατρείας) τους.
Ω, Αλλάχ, καταράσου τους δυο που εμπλέκονται σε Ιφκ, και καταράσου τις δύο κόρες τους, οι οποίες παράκουσαν την Εντολή Σου, και απέρριψαν την Ουάχι (αποκάλυψη) Σου και απέρριψαν τις Εύνοιές Σου, και παράκουσαν τον Αγγελιαφόρο Σου, και άλλαξαν τη θρησκεία Σου, και διαστρέβλωσαν το Βιβλίο Σου, και αγάπησαν τον εχθρό Σου, και παρέβησαν τις διαταγές Σου, και άφησαν κατά μέρος τα καθήκοντά Σου, και παρέβλεψαν τα Σημεία Σου, και δήλωσαν εχθρικότητα απέναντι στους Αουλγιά’ Σου και πήραν το μέρος του εχθρού Σου και κατέστρεψαν τις γαίες Σου, και σκόρπισαν το κακό ανάμεσα στους δούλους Σου.
Ω, Αλλάχ, καταράσου αυτούς και τους οπαδούς τους, και τους υποστηρικτές και συμμάχους τους, εκείνους που δείχνουν στοργή απέναντί τους. Γιατί αυτοί κατέστρεψαν τον οίκο της Προφητικής Αποστολής, και σφράγισαν τις θύρες του, και έσπασαν το ταβάνι του και έκαναν τον ουρανό του σαν τη γη του, και κατέστρεψαν την οικογένειά του και σκότωσαν τους βοηθούς του, και τα παιδιά του, και άδειασαν τον άμβωνά του από το νόμιμο κτήτη και διάδοχό του (εννοούν τον Άλι ως διάδοχος του Προφήτη, όπως ισχυρίζονται). Δε σεβάστηκαν το Ιμαμάτο του (δηλ. του Άλι) και διέπραξαν Σιρκ με τον Κύριο. Η αμαρτία τους μεγιστοποιήθηκε, για αυτό εισήγαγέ τους για πάντα στη Σάκαρ (Κόλαση). Πόσο τρομερή είναι η Σάκαρ, δεν αφήνει τίποτε από τα σώματα των εγκληματιών!
Ω, Αλλάχ, καταράσου αυτούς με τον αριθμό των αμαρτιών που διέπραξαν, και για κάθε δίκαιο που παρέβησαν, και για κάθε άμβωνα στον οποίον άνεβηκαν, και για κάθε πιστό τον οποίον εμπόδισαν, και για κάθε υποκριτή που πήραν το μέρος του, και για κάθε Ουαλέι που έβλαψαν, και για κάθε ειλικρινή που έδιωξαν και άπιστο που υποστήριξαν, και για κάθε Ιμάμη που υπερνίκησαν, και για κάθε Φαρτν (υποχρεωτικό καθήκον) που άλλαξαν, και για κάθε διήγηση που απέρριψαν, και για κάθε κακό που επέτρεψαν, και για κάθε αίμα που έχυσαν, και για κάθε καλοσύνη που άλλαξαν, και για κάθε απιστία που έκαναν, και για κάθε ψέμα που είπαν, και για κάθε κληρονομιά που άδικα απέκτησαν, και για κάθε λάφυρο πολέμου που πήραν άδικα, και για κάθε παράνομο που κατανάλωσαν, και για κάθε χουμς που νομιμοποίησαν, και για κάθε κακό που καθιέρωσαν, και για κάθε κακή πράξη που διέδωσαν, και για κάθε υποκρισία κράτησαν κρυφή, και για κάθε συνομωσία που κράτησαν μυστική, και για κάθε παράβαση που διέδωσαν, και για κάθε υπόσχεση που αθέτησαν, και για κάθε καταπίστευμα το οποίο απέκτησαν με δολοπλοκία, και για κάθε Χαλάλ που όρισαν ως Χαράμ, και για κάθε Χαράμ που νομιμοποίησαν, και για κάθε στομάχι που έσχισαν, και για κάθε αγέννητο παιδί στη μήτρα της μητέρας του που σκότωσαν, και για κάθε πλευρά που έσπασαν, και για κάθε συμβόλαιο που έσκισαν, και για κάθε παρέα που διέλυσαν, και για κάθε ευσεβή που αποκάλεσαν ασεβή, και για κάθε ασεβή που έκαναν ευσεβή, και για κάθε δικαίωμα που απέτρεψαν από το να φτάσει σ’ αυτόν που του ανήκε δικαιωματικά, και για κάθε ψεύδος που διέδωσαν, και για κάθε Ιμάμη που παράκουσαν.
Ω, Αλλάχ, καταράσου τους με τον αριθμό των Εδαφίων που διαστρέβλωσαν, και για κάθε υποχρεωτικό καθήκον που παραμέρισαν, και για κάθε Σούννα που άλλαξαν, και για κάθε εντολή που εμπόδισαν, και για κάθε Ουασίγια (διαθήκη) που την άλλαξαν, και για κάθε Μπάι‘α (υπόσχεση αφοσίωσης προς το κυβερνήτη) που την παρέβηκαν, και για τις μαρτυρίες που απέκρυψαν, και για τις αποδείξεις που αρνήθηκαν, και για τα κόλπα και τις δολοπλοκίες που παρουσίασαν.
Ω, Αλλάχ, καταράσου τους μυστικά και ανοιχτά πολλές κατάρες για πάντα, καταράσου τους άπειρες φορές. Καταράσου τους πολλές φορές χωρίς τέλος. Καταράσου αυτούς και τους βοηθούς τους, τους υποστηρικτές τους και αυτούς που τους αγαπούν.
(Πες τέσσερις φορές) Ω, Αλλάχ, καταράσου τους τόσο, ώστε οι άνθρωποι της Κόλασης να αναζητήσουν καταφύγιο από την τιμωρία τους. Αμήν, ώ Κύριε των Κόσμων.
(Έπειτα πες τέσσερις φορές) Ω, Αλλάχ, καταράσου τους όλους, ω, Αλλάχ, δόξασε τον Προφήτη και την οικογένειά του, και εμπλούτισε μέ με το Χαλάλ, ώστε να μη χρειαστώ το Χαράμ, και αναζητώ καταφύγιο σε Σένα από την φτώχεια. Ω, Αλλάχ, αδίκησα τον εαυτό μου και έχω αναγνωρίσει τις αμαρτίες μου και τώρα στέκομαι ενώπιών Σου, κάνε ό,τι θέλεις μαζί μου για να Είσαι ευχαριστημένος μαζί μου. Δε θα επιστρέψω στη αμαρτία, μα αν το κάνω συγχώρεσέ με, κι Εσύ πράγματι συγχωρείς από την αρετή, την ευγένεια και τη συγχώρεσή Σου. Ω, Παντελεήμων!
Είθε ο Αλλάχ να δοξάσει τον τελευταίο όλων των Προφητών και την αγνή οικογένειά του. Ω, Παντελεήμων!

 

 
Επίλογος
Αγαπητέ Μουσουλμάνε, μπορεί τώρα να συμφωνείς μαζί μου ότι όποιος πιστεύει σε αυτά τα ψευδή δόγματα δεν ανήκει στους Μουσουλμάνους, ακόμη κι αν αυτοαποκαλείται έτσι. Αγαπητέ αδελφέ, ποιο είναι το καθήκον σου απέναντι στους Ράφιντα, τώρα που ζουν ανάμεσα στους Μουσουλμάνους;
Πρέπει να είσαι προσεκτικός και να μην εμπλέκεσαι μαζί τους σε συναλλαγές. Πρέπει να προειδοποιείς τους ανθρώπους για τα επικίνδυνα δόγματά τους που βασίζονται στο μίσος απέναντι σε κάθε άνθρωπο που πιστεύει στον Αλλάχ και το Ισλάμ ως Ντιν του, και στο Μωχάμμαντ, είθε ο Αλλάχ να τον επαινέσει, ως Προφήτη και Αγγελιαφόρο.
Ο Σεΐχης Ισλάμ μπιν Ταϊμίγια, το έλεος του Αλλάχ σ’ αυτόν, είπε: «Όσο για τους Ράφιντα, θα ζήσουν ανάμεσα στους ανθρώπους μόνο καταφεύγοντας στην χρήση Νιφάκ (υποκρισίας). Το Ντιν που διατηρούν στην καρδιά τους είναι ψευδές, τους αναγκάζει να ψεύδονται, να λειτουργούν προδοτικά, και να ξεγελούν τους ανθρώπους επιθυμώντας να τους βλάψουν. Δεν θα παραλείψουν κάποιο κακό που μπορούν να κάνουν ενάντια σε κάποιον Σουνίτη Μουσουλμάνο. Αν κάποιος δεν γνωρίζει ότι το άτομο είναι Ράφιντα, θα είναι σε θέση να το αντιληφθεί εξαιτίας της υποκρισίας του που θα γίνει φανερή στον καθένα, καθώς και από τον τρόπο που μιλάει.»
Τρέφουν μίσος και έχθρα εναντίον μας. Ακόμη βρίσκουμε Σουννίτες Μουσουλμάνους που εξαπατούνται από αυτούς, και τους αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση. Μπορεί ακόμη και να τους εμπιστεύονται. Όλο αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι δεν εφαρμόζουν το Ντιν τους και δεν γνωρίζουν τις διδασκαλίες του Ισλάμ, που επιβάλουν σε έναν Μουσουλμάνο να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με βάση το αλ-Ουαλά’ και το αλ-Μπαρά’, δηλαδή το μίσος και την αγάπη για χάρη του Αλλάχ. Διακηρύσσουμε την αθωότητά μας από κάθε άπιστο και πολυθεϊστή.
Έτσι, μπορούμε να δούμε το καθήκον που επιβάλλεται σε μας ως Μουσουλμάνους. Υπάρχει, λοιπόν, κανείς που θα δώσει σ’ αυτό προσοχή;
Ζητάμε από τον Αλλάχ να μας χαρίσει νίκη στο Ντιν Του, και να κάνει τα λόγια Του ύψιστα, και να νικήσει τους Ράφιντα και τους υποστηρικτές τους. Είθε ο Αλλάχ να δοξάσει τον Προφήτη και να καταστήσει αυτόν και την οικογένειά του ασφαλείς από κάθε κακό.
Ουά ασ-σαλάμου ‘αλάικουμ ουά ράχματο Αλλάχ ουά μπαρακάτο.
 
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

σελ    Τίτλος    
    Πρόλογος του Σεΐχη Αμπντ Αλ-‘Αζίζ μπιν Αμπντ Αλλάχ μπιν Μπαζ    1
    Εισαγωγή    2
    Πότε Πρωτοεμφανίστηκε αυτή η αίρεση των Σιιτών;     3
    Γιατί οι Σιίτες αποκαλούνται «Απορριπτικοί»;     4
    Πόσες αιρέσεις Σιιτών υπάρχουν;    5
    H Πίστη του Αλ-Μπαντά’, στο οποίο πιστεύουν οι Ράφιντα    6
    Ποια είναι  Πίστη των Ραουάφιντ αναφορικά με τις Ιδιότητες του Αλλάχ    7
    Ποια είναι η Πίστη των Ραουάφιντ αναφορικά με το Κοράνιο που έχουμε σήμερα;     8
    Ποια είναι η Πίστη των Ράφιντα αναφορικά με τους Συντρόφους του Προφήτη ;    9
    Κοινά Χαρακτηριστικά ανάμεσα στους Εβραίους και τους Ράφιντα    10
    Ποια η σχέση της πίστης Ράφιντα με τους Ιμάμηδες    11
    Ποια είναι η αλήθεια πίσω από την πίστη της Αρ-Ράτζ‘α την οποία διατηρούν οι Ράφιντα;    12
    Ποια είναι η πίστη των Σιιτών αναφορικά με το Μπάι‘α    13
    Ποιος είναι ο κανόνας της παράβλεψης των διαφορών ανάμεσα στους Σουνίτες Μουσουλμάνους και τους Πολυθεϊστές Ράφιντα;    14
    Τι έχουν πει οι Ευσεβείς Πρόγονοι για τους Ράφιντα;    15
    Σούρα αλ-Ουιλάγια    16
    Το υποτιθέμενο πινακίδιο της Φάτιμα    17
    Ντου‘ά’ Σαναμάι Κουράις (δηλ. τα δύο είδωλα των Κουράις)    18
    Επίλογος    19
    Σημαντικές Ιστοσελίδες    20