Game da rubutattun maudu'ai

mawallafi :

Zakir Naik

kwanan wata :

Tue, May 16 2017

Bangarori :

Buwayar Ilimi

Weet alleen Allah de sekse van het kind in de baarmoeder?


Weet alleen Allah de sekse van het kind in de baarmoeder?
[ nederlands - dutch -الهولندية  ]

 


auteur: Dr. Zakir Naik
revisie: Yassien Abo Abdillah

    uitgever:  www.irf.net

bron: www.overislam.nl
      

Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)
    

 

 

 

2013 - 1435
 

Islam voor iedereen


هل الله هو الوحيد الذي يعلم ما في الأرحام؟
        « باللغة الهولندية »
        
المؤلف: د. زكر نيك
مراجعة:  ياسين أبو عبد الله

الناشر: www.irf.net
    
المصدر: www.overislam.nl


2013- 1435
 
 


Alle lof behoort aan Allah.
    
WEET ALLEEN ALLAH DE SEKSE VAN HET KIND IN DE BAARMOEDER?
Vraag:
De Koran zegt dat alleen Allah de sekse van het kind in de baarmoeder weet, maar nu heeft de wetenschap vooruitgang geboekt en kunnen we door middel van een echo gemakkelijk nagaan wat het geslacht van het kind is. Is dit vers niet in tegenspraak met de medische wetenschap?
Antwoord:
Allah is Almachtig, Alweten. Allah heeft kennis van bepaalde zaken geschonken aan de mensheid. Maar Allah heeft Kennis van zowel het zichtbare als het onzichtbare.
1.    Allah heeft Kennis van alle zaken
Veel mensen geloven dat de Koran claimt, dat alleen Allah de sekse van het kind in de baarmoeder weet. De Glorieuze Koran zegt:
"Voorwaar, Allah beschikt over de kennis van het Uur, en Hij zendt de regen neer, en Hij kent wat zich in de schoten bevindt." [Koran 31:34]
Eenzelfde boodschap wordt er in het volgende vers gegeven:
"Allah weet wat iedere vrouw draagt en wat de baarmoeder verminderen of wat zij vermeerderen. En alle dingen hebben een maatgeving." [Koran 13:8]
2.    De sekse kan worden bepaald door een Echo.
Vandaag de dag heeft de wetenschap vooruitgang geboekt en kan er, door het maken van een echo, gemakkelijk nagegaan worden wat de sekse van het kind is dat zich bevindt in de baarmoeder van de zwangere vrouw.
3.    Het woord 'sekse' wordt niet vermeld in het vers van de Koran.
Het is waar dat veel vertalingen en commentaren van dit vers van de Glorieuze Koran zeggen dat alleen Allah de sekse van het kind in de baarmoeder weet. Als je de Arabische tekst van dit vers leest, dan komt er geen Arabisch woord in voor dat correspondeert met het Nederlandse woord 'sekse'. De Koran zegt dat de kennis van wat zich in de baarmoeder bevindt alleen bij Allah is. Veel commentatoren hebben dit verkeerd begrepen en zeggen dat het betekend dat alleen Allah weet welke sekse zich in de baarmoeder bevindt. Dit is een fout.
4.    Niemand naast Allah kan bepalen wat het karakter van het kind is.
Dit vers refereert niet naar de sekse van het kind in de baarmoeder, maar het refereert ernaar hoe het kind in de baarmoeder zal zijn. Hoe zal zijn karakter zijn? Zal hij een zegening of een vloek voor zijn ouders zijn? Zal hij een goed voor de samenleving zijn, of zal hij er verderf zaaien? Zal hij goed of slecht zijn? Gaat hij naar het paradijs of de hel? De complete kennis van alle zaken is alleen bij Allah. Geen wetenschapper in de wereld zou, hoe geavanceerd zijn apparatuur ook is, de kennis van deze zaken kunnen bepalen van een kind in de baarmoeder.

 

 

 

 

 

www.islamhouse.com
Islam voor iedereen !