Mengenai artikel itu

Pengarang :

Zakir Naik

Tarikh :

Tue, May 16 2017

Kategori :

Misconceptions

Is de mens geschapen van sperma of van stof aarde?

Is de mens geschapen van sperma of van stof/aarde?
[nederlands - dutch -الهولندية]

auteur: Zakir Naik
revisie: Yassien Abo Abdillah
uitgever: www.irf.net
bron: www.overislam.nl  


Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)
    
2013 - 1435

 

Islam voor iedereen


هل خلق الإنسان من ماء دافق أم من طين؟
        « باللغة الهولندية »    

المؤلف: زكر نيت
مراجعة:  ياسين أبو عبد الله
الناشر: www.irf.net
مصدر:www.overislam.nl  

 

 

 

2013 - 1435
 


 
Alle lof behoort aan Allah.
    
    
Vraag:
Op de ene plaats vermeldt de Koran dat de mens is geschapen van sperma en op andere plaatsen vermeldt het dat de mens is geschapen van stof/aarde. Zijn deze twee verzen niet tegenstrijdig? Hoe kun je wetenschappelijk bewijzen dat de mens is geschapen van stof/aarde?
Antwoord:
1. De mens is geschapen van sperma en stof/aarde.
De Koran refereert naar het eerste begin van de mens, van een druppel sperma, in diverse verzen inclusief het volgende vers van Surah Al-Qiyamah: "Was hij niet eerst een druppel van uitgestort sperma?" [Koran 75:37]
De Koran zegt ook op verschillende plaatsen dat de mensen zijn geschapen van stof. Het volgende vers refereert naar de oorsprong van de mens:"Voorwaar, Wij schiepen jullie uit aarde." [Koran 22:5]
We weten nu dat alle elementen die aanwezig zijn in het menselijke lichaam (de bestanddelen van het menselijke lichaam), in kleine en grote hoeveelheden in de aarde aanwezig zijn. Dit is de wetenschappelijke verklaring voor het Koranisch vers dat zegt dat de mens is geschapen van aarde.
In bepaalde verzen zegt de Koran dat de mens is geschapen van sperma, terwijl het in andere verzen zegt dat de mens is geschapen van stof/aarde. Dit is niet tegenstrijdig. Tegenstrijdigheden/tegenspraken zijn verklaring die tegenovergesteld zijn of onverenigbaar en ze kunnen niet beiden tegelijk waar zijn.

2.De mens is geschapen van water.
Op bepaalde plaatsen zegt de Koran ook dat de mens geschapen is van water. Bijvoorbeeld in Surah Al-Furqan: "En Hij is Degene Die de mens heeft geschapen uit water." [Koran 25:54]
De wetenschap heeft bewezen dat alle drie verklaringen juist zijn. De mens is zowel van sperma, aarde (stof) en water geschapen.
3.Het is niet een tegenspraak maar een contrast.
Stel dat ik zeg dat ik voor het maken van een kop thee water nodig heb. Je hebt ook theeblaadjes of een theezakje nodig. De twee verklaringen zijn niet tegenstrijdig, omdat je zowel water als theeblaadjes nodig hebt om een kopje thee te maken. Verder kan ik zelfs suiker toevoegen als ik zoete thee wil.
Dus er is geen tegenspraak in de Koran als het zgt dat de mens is geschapen van sperma, stof (aarde) en water. Het is geen tegenspraak maar een contrast. Contrast betekent spreken over twee verschillende concepten met betrekking tot hetzelfde onderwerpen zonder dat deze elkaar tegenspreken. Bijvoorbeeld, als ik zeg dat de mens altijd de waarheid spreekt en een leugenaar is, dan is dit een contradictie /tegenspraak. Maar als ik zeg dat de mens altijd eerlijk, vriendelijk en liefdevol is, dan is dit een contrast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.islamhouse.com
Islam voor iedereen !