Game da rubutattun maudu'ai

mawallafi :

Zakir Naik

kwanan wata :

Tue, May 16 2017

Bangarori :

Amsa (Raddi) akan shubuhohi

Moslims zijn fundamentalisten en terroristen

 

Moslims zijn fundamentalisten
en terroristen

[nederlands - dutch -الهولندية ]


auteur: Dr. Zakir Naik
revisie: Yassien Abo Abdillah
uitgever: www.irf.net
bron: www.overislam.nl

Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)
    


2013 - 1435
 

Islam voor iedereen

هل المسلمون أصوليون وإرهابيون
        « باللغة الهولندية »
 
المؤلف: د.ذاكر نايك
مراجعة: ياسين أبو عبد الله

الناشر: www.irf.net

مصدر: www.overislam.nl

 

 

 

2013 - 1435
 


 
Alle lof behoort aan Allah.
    
Moslims zijn fundamentalisten en terroristen

Vraag: Waarom zijn de meeste Moslims fundamentalisten en terroristen?
Antwoord:
Deze vraag wordt, gedurende discussies over religie of wereldzaken, vaak direct of indirect gesteld aan Moslims. De Moslim stereotypes worden vereeuwigd in elke vorm van de media, vergezeld door veel verkeerde informatie over de Islam en de Moslims. In feite, is het deze misinformatie en valse propaganda die vaak leidt naar discriminatie en gewelddadig gedrag tegen de Moslims. Een voorbeeld van de anti-Moslim campagne van de media in Amerika is het geval van de bomontploffing in Olkahoma. De media was er meteen bij om achter deze bomontploffing een 'Midden Oosten complot' te verklaren. De aanstichter van deze ontploffing werd later gedentificeerd als een soldaat van het Amerikaanse Leger.
Laten we deze aantijging van 'fundamentalisme en terrorisme eens analyseren:

1.    De definitie van het woord 'fundamentalist'.
Een fundamentalist is een persoon die de fundamenten van een leer of theorie volgt en zich eraan houdt. Om een goede dokter te zijn, zou een persoon, de fundamenten van de geneeskunde moeten weten, volgen en praktiseren. Met andere woorden, zou hij een fundamentalist moeten zijn op het gebied van geneeskunde. Om een goede wiskundige te zijn, zou een persoon, de fundamenten van de wiskunde moeten weten, volgen en praktiseren. Hij zou een fundamentalist op het gebied van wiskunde moeten zijn. Hetzelfde geldt voor een persoon die een goede wetenschapper wil zijn. Hij zou de fundamenten van de wetenschap moeten weten, volgen en praktiseren. Hij zou een fundamentalist op het gebied van wetenschap moeten zijn.

2.    Niet alle 'fundamentalisten' zijn hetzelfde
Je kan niet alle fundamentalisten over één kam scheren. Iemand kan niet alle fundamentalisten categoriseren als goed of slecht. Zo'n categorisatie van een fundamentalist hangt af van het gebied of activiteit waarvan hij een fundamentalist is. Een fundamentalist dief veroorzaakt schade aan de samenleving en is daarom ongewenst. Maar aan de andere kant geeft een fundamentalist dokter voordeel aan de samenleving en verdient veel respect.

3.    Ik ben er trots op om een Moslim fundamentalist te zijn.
Ik ben een fundamentalist Moslim die, met de genade van Allah, ernaar streeft om de fundamenten van de Islam te weten en te volgen. Een echte Moslim schaamt zich niet om een fundamentalist te zijn. Ik ben er trots op om een Moslim fundamentalist te zijn, want ik weet dat de fundamenten van Islam ter voordele zijn voor de mensheid en de gehele wereld. Er is geen één fundament van de Islam die schade veroorzaakt aan de belangen van het menselijke ras in zijn geheel. Veel mensen hebben verkeerde opvattingen over de Islam en ze beschouwen diverse leerstellingen van de Islam als oneerlijk of ongepast. Dit komt door verkeerde of te weinig kennis van de Islam. Als iemand kritisch, met een open blik, de leerstellingen van de Islam analyseert dan kan iemand niet ontsnappen aan het feit dat de Islam vol staat met voordelen voor zowel het individuele als het collectieve niveau.

4.    De betekenis van het woord 'fundamentalist' in het woordenboek
Volgens de "Webster's dictionary" was het 'fundamentalisme' een beweging in het Amerikaanse Protestantisme, dat ontstond in het vroege deel van de 20ste eeuw. Het was een reactie op het modernisme en zette nadruk op de onfeilbaarheid van de Bijbel, niet alleen op het gebied van geloof en moraal, maar ook als een literair historisch verslag. Het benadrukte het geloof in de Bijbel als het letterlijke woord van God. - Dus het fundamentalisme was een woord dat in eerste instantie werd gebruikt voor een groep Christenen die geloofde dat de Bijbel woord voor woord van God afkomstig is, zonder enige fouten.
Volgens de "Oxford dictionary" betekent 'fundamentalisme' de strikte handhaving van oude of fundamentele leerstellingen van een religie, vooral de Islam.'
Vandaag dan denkt een persoon die het woord fundamentalist gebruikt aan een Moslim die een terrorist is.

5.    Verschillende 'labels' worden er gegeven aan dezelfde persoon voor dezelfde actie (óf een terrorist óf een patriotist)
Voordat India onafhankelijk werd van de Britse heerschappij, kregen sommige Indiase vrijheidsvechters, die soms geweld gebruikten, het label terrorist opgeplakt door de Britse overheid. Dezelfde individuen werden door de Indiase bevolking bejubeld om hun daden en ze werden 'patriotisten' genoemd. Dus twee verschillende labels worden gegeven aan dezelfde mensen voor dezelfde daad. Én noemt hun terroristen terwijl anderen hun patriotisten noemt. De personen die geloofden dat Groot Brittani het recht had om over India te heersen noemden deze mensen terroristen, terwijl degenen die van mening waren dat Groot Brittani geen recht had om te heersen over India deze mensen patriotisten en vrijheidsvechters noemde.
Het is daarom belangrijk dat, voordat een persoon wordt veroordeeld, hij het recht moet hebben om zichzelf en zijn acties te verantwoorden. Beide kanten van het argument moeten worden gehoord, de situatie zou moeten worden geanalyseerd, en er zou rekening moeten worden gehouden met de reden en de intentie van de persoon. Dan kan een persoon rechtvaardig worden beoordeeld.

6.    Islam is afkomstig van woord 'salaam' (vrede)
Islam is afkomstig van het word 'salaam', dat vrede betekend. Het is een religie van vrede, wiens fundamenten zijn volgelingen leert om de vrede door de hele wereld te behouden en te promoten.
Dus elke Moslim zou een fundamentalist moeten zijn, met andere woorden, hij zou de fundamenten van de Religie van de Vrede: de Islam, moeten volgen. Hij zou alleen een terrorist moeten zijn tegenover de antisociale elementen, om de vrede en rechtvaardigheid in de samenleving te behouden.

Einde

 

 

 


    
 

 

 

 

 

 

www.islamhouse.com
Islam voor iedereen !